phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:16
Найпоширеніші міфи про гігієну

Деякі міфи про особисту гігієну досить нешкідливі, інші ж здатні нанести справжню шкоду здоров’ю. Хоча чистота ніколи не зашкодить, але іноді в прагненні її досягти можна переборщити. Давайте розберемося, які з наших переконань мають під собою основу, а які є не більш ніж помилками.

Дезінфікуючі засоби для рук необхідні для захисту від мікробів
Засоби для рук, що містять спирт, дійсно корисні в багатьох ситуаціях, але якщо ви не працюєте в лікарні, постійно ними користуватися не варто. Для правильного очищення рук цілком достатньо води і мила. Мікроби і бактерії відмінно пристосовуються і стають стійкішими, тому не використовуйте сильні засоби, якщо тільки це не виправдано необхідністю.

«Правило 5 секунд»
«Правило 5 секунд» свідчить, що швидко піднята їжа не рахується як така, що впала і її можна спокійно їсти, так як кількість мікробів на ній незначна. І все ж 99% бактерій потрапляє в їжу в момент її зіткнення з підлогою, тому якщо ви дбаєте про здоров’я, відмовтеся від цього правила. Це одне з найбільш поширений і найбільш небезпечних помилок. Їжа з високим вмістом цукру або солі повільніше набирає бактерії, але їсти що-небудь, що впало на підлогу, все ж не варто.

Мити голову потрібно кожен день
Щоденне використання шампуню – це занадто часто, і закінчитися це може тільки пошкодженням волосся. Справа в тому, що засоби для миття волосся змивають шкірні жири, що не дуже корисно для шкіри голови. Якщо волосся швидко стають жирними, використовуйте сухий шампунь, він не так шкодить волоссю. А в цілому ідея про те, що волосся брудні, якщо їх не мити більше доби, – один з найпоширеніших міфів.

Запах з рота викликаний недостатньою гігієною
Насправді у такого явища, як запах з рота, або галитоза, може бути багато причин. Звичайно, він може бути викликаний і зневагою нормальною гігієною порожнини рота, але так буває далеко не завжди. Насправді найбільш частою причиною даної проблеми стає сухість, яка провокує швидке розмноження бактерій. Також неприємний запах можуть викликати хвороби ясен.

Сушарка для рук гігієнічніша, нж паперові рушники
Якщо в громадському місці у вас стоїть вибір між сушаркою для рук і паперовим рушником, вибирайте другий варіант. Попри поширену думку, паперовий рушник висушує руки швидше, приблизно за 15 секунд. Більшість же сушарок можуть висушити шкіру лише за 45 секунд. Це дійсно значна різниця, адже якщо ви поспішаєте, то попросту не досушите руки. А волога шкіра – відмінне середовище для розвитку бактерій. Тому користуйтеся паперовими рушниками.

Зубні щітки потрібно тримати подалі від туалету
Якщо ви змиваєте, не замкнувши кришку, бактерії розлітаються по всьому приміщенню. Однак якщо ви не забуваєте прикривати унітаз перед натисканням на кнопку, немає сенсу ховати зубну щітку в іншій кімнаті. Тому забудьте про те, що між унітазом і зубною щіткою повинно бути не менше півтора метрів. Експерименти показали, що навіть при зберіганні зубної щітки на кухні кількість бактерій на ній буде приблизно такою ж.

Педикульоз – ознака поганої гігієни
Насправді, щоб підчепити вошей, потрібно всього пара секунд. Навіть якщо все ваше життя присвячене підтримці особистої гігієни, це ніяк не захистить вас від паразитів. Тому забудьте про цей даремний міф.

Потрібно захистити дітей від бруду
Існує думка, що дітей потрібно якомога ретельніше захищати від мікробів і бактерій. Однак це може викликати розвиток екземи або астми. Звичайно, жити в бруді теж не варто, але не перетворюйте чистоту в культ, адже стерильне середовище не дає сформуватися сталому імунітету.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 1267 | Додав: adminA | Теги: Найпоширеніші міфи про гігієну | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]