phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:19
Науковці з'ясували, що низький зріст підвищує ризик облисіння у чоловіків

За статистикою, раннє облисіння зустрічається у 80 відсотків європейських чоловіків. Минулі дослідження показали, що це явище нерідко пов'язане із загальним погіршення якості життя, а також з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань і раку передміхурової залози. При цьому, незважаючи на переважно спадкову природу, генетичні маркери облисіння вивчені недостатньо. Крім того, неясно, з якими фенотипическими ознаками воно корелює. Проте наразі зрозуміло напевне одне, що якщо у вас виникають проблеми із волоссям, то допоможе у боротьбі препарат, детальніше про який радимо почитати онлайн

У новій роботі науковці з Боннського університету (Німеччина) та інших установ провели найбільший метааналіз даних в генетичних і фенотипічних маркерах патології на вибірці з 22 518 чоловіків, 10 846 з яких страждали раннім облисіння. Всього автори вивчили вісім незалежних зразків, отриманих в ході повногеномному пошуку асоціацій (GWAS). Це дозволило виділити 63 локуси, пов'язаних з облисінні, в тому числі 23 раніше невідомих. Шість локусів (AR / EDA2R, локус, розташовані поруч з FAM9A і FAM9B, і інші) розташовувався на X-хромосомі, що може підтверджувати ідентичність ризику облисіння у чоловіків і їхніх дідусів по материнській лінії.

Значні однонуклеотидні поліморфізм (SNPs), пов'язані з облисінні, були виявлені в різних клітинних лініях і тканинах учасників: волоссі, шкірі, а також в поперековій м'язі. На епідеміологічного рівні раннє облисіння корелював з пізньої стадії хвороби Паркінсона, серцево-судинних захворювань, раку. Крім того, ризик облисіння виявився підвищений у чоловіків зі зниженою пігментації шкіри обличчя, волосся і очей: учасники зі світлою шкірою частіше страждали облисіння, при цьому володіли більш щільними кістками.

Примітно, що чотири локуси, мутації в яких асоціюються з облисіння, також були пов'язані з більш низьким, ніж у здорових чоловіків, зростанням. На думку науковців, низький ріст при облисінні може бути обумовлений прискореним статевим дозріванням і передчасним замикання зони росту епіфіза. Вони також наголосили, що ризик різних захворювань при облисінні зростає незначно, і механізм такого зв'язку поки невідомий. Прояснить його планується в подальших дослідженнях.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 1067 | Додав: radymo | Теги: волосся, проблеми | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]