phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:21
Назвав побутові речі, які можуть викликати рак, лікар-онколог

 

Часто використовувані в побуті речі можуть спровокувати онкологічні захворювання. Про це повідомив лікар-онколог Олександр Васильєв, передає НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на Newsyou.info.

Очисні засоби, призначені для чищення поверхонь ванни і кухні, містять сильні хімічні речовини. Вони крім роз’їдання жиру, сильно шкодять здоров’ю. Чудовою заміною шкідливим очисним засобам стане звичайний столовий оцет.

Нафталін може привести до раку, замість нього можна застосовувати мішечки з лавандою.

Сучасні зубні пасти, в яких можна зустріти триклозан і фторид, сприяють розвитку раку. Ці речовини є шкідливими сполуками, здатними накопичуватися в організмі. Барвники в зубній пасті теж становлять небезпеку. Ополіскувачі рота слід перестати використовувати взагалі. Зубну пасту слід обирати білу або органічну.

У нефільтрованій воді можуть опинитися важкі метали і хлор, що застосовується для очищення. Слід встановити фільтр для води не тільки на кухні, але навіть у ванній.

Брудне взуття зберігає на підошві шкідливі речовини від свинцю до пестицидів. Слід мити взуття і висушувати на повітрі. Від старого взуття рекомендується позбутися: воно зберігає небезпечні речовини.

Декоративні свічки містять в гніті свинець, який створює рівне горіння. При попаданні свинцю в організм відбувається гормональний дисбаланс. Саме накопичення речовини призводить до розвитку пухлинних клітин. Рекомендується замінити такі свічки електричними нічниками.

Освіжувачі повітря не тільки викликають запалення верхніх дихальних шляхів, а й призводять до онкології. Замість освіжувача можна використовувати ефірні олії.

Пластиковий контейнер та інша пластикова тара містять в собі бісфенол А і фталати. Потрібно відмовитися від покупок їжі і води, які довго перебували в пластиці. Не слід розігрівати і носити їжу в пластикових контейнерах. Слід віддати перевагу металевим термосам.

Дезодоранти небезпечні наявністю в них алюмінію, фталату і триклозану. Вони можуть спровокувати рак грудей. Краще просто часто приймати душ.

Пластикова фіранка для душа стане причиною раку, якщо в ванній волого і жарко. При таких умовах фіранка виділяє в повітря шкідливі речовини. Вийти з ситуації допоможе скляна панель.

Посуд з тефлоновим покриттям при пошкодженні стає розсадником небезпечних хімічних речовин при нагріванні. Наприклад, перфтороктанової карбонової кислоти. Тому необхідно уважно ставитися до подібних сковорідок, застосовуючи дерев’яні лопатки.

Як раніше писала “НАРОДНА ПРАВДА”, сучасний посуд виготовляють із різноманітних матеріалів. Однак, безпечним є лише той, який є хімічно неактивним та відповідно не вступає у хімічні реакції. Утворення різних сполук змінює смак та якість їжі, що знаходиться у посуді.

Нагадаємо, що фахівці визначили найнебезпечніші побутові речі, які можуть сприяти виникненню онкологічних захворювань. Лідером серед “вбивць” щоденного вжитку виявився кухонний посуд

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1055 | Додав: adminA | Теги: рак, побутові речі, лікар-онколог | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]