phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:27
Не слід їсти під час лікування деякі продукти

 

Існують продукти, які не можна їсти в період прийому медикаментів.

Відповідні дослідження медики опублікували в журналі Stat news.

Грейпфрут і грейпфрутовий сік

Як стверджують лікарі, в грейпфруті є особливі з'єднання, які називаються фуранокумаріни. Ці речовини при взаємодії з деякими компонентами ліків блокують роботу ферментів у печінці та в кишечнику. Через це термін засвоєння ліків збільшується в рази, що може привести до передозування.

Інші компоненти грейпфрута блокують молекули активної лікарської речовини, що призводить до того, що вона взагалі не засвоюється.

Капуста

Особливо небезпечно її їсти тим, хто лікує серце і судини.

У капусті дуже багато вітаміну К, який розріджує кров і перешкоджає утворенню тромбів. Тому, препарати з такою ж дією при попаданні капусти в організм автоматично працюють в посиленому режимі. Особливо варто бути обережними з броколі та брюссельською капустою.

Сири твердих сортів

На думку вчених, їх не варто їсти під час прийому антидепресантів. У сирах міститься тирамін, речовина, яке має судинозвужувальну властивість. А інгібітори з антидепресантів не дозволяють йому розпадатися, що призводить до надмірного його накопиченню в організмі. Через це може розвинутися гіпертонія. Більш того, ефект від спільного прийому таких препаратів і твердого сиру може зберігатися кілька тижнів навіть після закінчення лікування.

Банани

Ці фрукти не рекомендується їсти людям, які лікують гіпертонію. У бананах дуже багато калію. А під час лікування підвищеного артеріального тиску судини звужуються, що призводить до накопичення цього мікроелемента. Внаслідок цього розвивається гіперкаліємія, що призводить до порушення серцевого ритму та інших біологічних функцій.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1220 | Додав: adminA | Теги: не їсти, продукти, лікування | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]