phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

07:02
Не тільки риба є джерелом Омега-3

Вчені давно визначили, що такі незамінні жири як Омега-3 повинні обов'язково входити в раціон кожної людини, яка прагне зберегти здоров'я. Але якщо до останнього часу вважалося, що Омега-3 міститься лише в рибі та риб'ячому жирі, то на сьогодні виявлено альтернативні джерела отримання даної речовини.

Так, американські вчені встановили, що квітуча рослина Buglossoides arvensis також є багатим джерелом Омега-3. Ця рослина, яку ще називають квітка Ахі, широко поширена в Європі і Азії, а також в США і Австралії, і не є рідкістю.

Крім того, квітка Ахі ​​також містить Омега-6 поліненасичені жирні кислоти. А якщо бути точним, то в ній міститься стеаринова кислота і гамма-ліноленова кислота. Вчені стверджують, що масло з насіння квітки Ахі ще корисніше, ніж масло з насіння льону, таке популярне серед вегетаріанців, так як стеаринова кислота краще засвоюється організмом, ніж ліноленова кислота, що міститься в лляній олії.

Фахівці прогнозують, що квітка Ахі ​​має велике майбутнє, так як риб'ячий жир в наші дні часто містить важкі метали в силу погіршення екологічної обстановки. Очікується, що перші препарати на основі квітки Ахі вже незабаром надійдуть у продаж

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 465 | Додав: radymo | Теги: квітка, омега-3, риба, Джерело, ахі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]