phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:34
Нічне прагнення їсти - як його здолати : 14 порад


Вечірній апетит непередбачуваний. Можна тисячу разів обіцяти собі не наїдатися на ніч, але в якийсь момент не витримати і знищити половину сковорідки, щоб потім мучитися почуттям провини. Тим часом, обдурити свій апетит, так недоречно розігрався на сон грядущий, цілком реально.

1. Гаряча ванна. Приємно гаряча ванна має на організм заспокійливо дію. Процеси в ньому сповільнюються, апетит стихає. Крім того, гаряча ванна посилює потовиділення і допомагає видалити з організму зайву рідину.

2. Вода, а не їжа. Склянка низькокалорійного томатного соку, мінеральної води зі скибочкою лимона або чашка зеленого чаю притупляють почуття голоду. До того ж, волога допомагає організму виводити токсини.

3. Настій м’яти. Столову ложку трави залийте склянкою окропу і дайте настоятися протягом 5-10 хвилин. Розслабтеся, пийте настій маленькими ковточками і думайте про щось приємне. Така процедура дозволяє забути про голод на 3:00.

4. Жувальна гумка. Розігрався апетит допомагає усунути жувальна гумка (краще фруктова, без цукру). Жувальний рефлекс і солодкість у роті зроблять свою справу – організм перестане просити їжі.

5. Зубна паста. Коли ми чистимо зуби вечорами, в організмі включається умовний рефлекс: після чищення зубів вже не їдять.

6. Прогулянка. Прогулянка на свіжому повітрі відволікає від думок про їжу і сприятливо позначається на зовнішності. Однак, трапляється, що апетит після неї посилюється. Так що якщо гуляти, то безпосередньо перед тим, як лягти в ліжко.

7. Легка фізкультура. Невелика зарядка дозволить спалити пару зайвих калорій і забути про смаженої картоплі в сковорідці. Головне – не перестаратися з навантаженням, щоб потім спокійно заснути.

8. Розмова. Найскладніше в боротьбі з вечірнім апетитом – відволіктися від нав’язливих думок про всяких вкусностях. Щоб налаштуватися на іншу хвилю, можна подзвонити кому-небудь з друзів або скласти пост в ЖЖ.

9. Глянцевий журнал. Це ще один психологічний прийом для упокорення вечірнього апетиту. У всякому разі, багато жінок зізнаються, що образи чудових красунь на сторінках журналу допомагають відбити бажання наїстися досхочу.

10. Ароматерапія. Духи з квітковими та фруктовими ароматами допомагають придушити позиви до позапланового прийому їжі. Піднесіть до носа флакончик, коли відчуєте їх або понюхайте шкірку грейпфрута.

11. Закуска. Чверть кислого яблука, стебло черешкові селери, середня морквина, два свіжих помідора. Перекусити таким чином можна без страху за фігуру: всі ці продукти містять всього по 10 Ккал.

12. Дві часточки шоколаду. При гострому відчутті голоду вони швидко усувають смоктання під ложечкою. При таких порціях солодке навіть корисно для печінки.

13. Часник. Розітріть в ступці три зубчики часнику і залийте склянкою холодної кип’яченої води. Столова ложка цього настою допомагає боротися з непроханим вечірнім апетитом. Але такий спосіб підійде власникам міцних шлунків, які не страждають діареєю, колітами, виразкою або дисбактеріозом.

14. Утилізація. Якщо ви страждаєте від нападів “ненормованого” вечірнього апетиту, не тримайте поблизу висококалорійні продукти. Організм звикає до легкого вечірньому вечері. Головне – запастися терпінням і не піддаватися на провокації закусити перед сном тортиком протягом декількох днів.

Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 1142 | Додав: adminA | Теги: 14 порад, нічне прагнення їсти | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]