phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:29
Нікотин прискорює рак

Вперше ученим вдалося встановити зв'язок між курінням і активністю генома. Дим цигарок, потрапляючи в наш організм, стверджують вчені, порушує функції більш 300 генів, повідомляють зарубіжні ЗМІ.

Група вчених з Південно-Західного фонду біомедичних досліджень (США) під керівництвом Жака Чарльсворта ідентифікували більше 300 генів курців, які за функціональними показниками значно відрізняються від генів тих, хто не палить.

Наскільки руйнівний вплив нікотину на організм, демонструє статистика ВООЗ: кожні 6 секунд у світі від наслідків куріння помирає 1 людина. Команда Чарльсворта поставила перед собою завдання встановити, як саме нікотинова залежність збільшує чинники ризику. У дослідженнях взяли участь 1200 осіб, чверть з яких були курцями.

Отримані дані говорять про те, що куріння впливає не лише на окремі гени, але і на цілі мережі взаємодії генів,. Біологи дійшли висновку, що найбільше страждає імунна система - функції різноманітних генів, які відіграють важливу роль у протистоянні різних захворювань, порушуються. Крім того, багато процесів, задіяні у формуванні ракових клітин, протікають під впливом нікотину швидше.


Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1734 | Додав: adminA | Теги: Нікотин прискорює рак | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]