phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:23
Нормалізує тиск, вагу і чистить нирки ця крупа

 

Золотиста, розсипчаста пшоняна каша, без якої не уявляли свого щоденного раціону наші прадідусі та прабабусі, на жаль, у сучасних українцiв не у великiй пошанi.

Про це пише Добрий лікар.

Водночас очищене насіння проса - не просто досить дешевий продукт, а й джерело енергії та вітамінів, універсальні ліки. Тому у господарстві львів'янки Олени Коб'юк, дослідниці народних методів оздоровлення, пшоно є завжди. Жінка уважно вивчає старі книжки і з однієї з них, власне, дізналася про цілющу силу пшоняної крупи.

- Як і більшість людей, яким за сорок, я на собi відчула, що це таке - надмір солей в організмі, - розповідає пані Коб'юк. - Це не лише хрускіт у суглобах. Хто бодай
раз пережив ниркову кольку, мабуть, запам'ятає це на все життя.

Такі напади провокує сечокам'яна хвороба, що вважається недугою цивілізації. А до неї призводять кліматичні умови, неякісна вода, зловживання солоними стравами, порушення обміну речовин в організмі. Унаслідок порушення обміну сечової кислоти потерпають і суглоби, адже в тканинах починають відкладатися солі уратів.
Звідси проблема номер два людей старшого віку - подагра.

Щоб сповільнити розвиток цих проблем, мало дотримуватися правильної дієти - не їсти консервів, не зловживати наварами та маринадами. Більшість людей змушені постійно вживати ліки, які їм приписують лікарі. Спершу і я так робила. Але потім знайшла дешевший і простий спосiб виганяти зайві солі з організму. У цьомудопомогла пшоняна крупа.
 
- Як вона лікує?  

- Просто беру 0,5 л пшона, заливаю його лiтром гарячої (+60) води. Залишаю на нiч настоятися. Зранку збовтую, зливаю настiй i п'ю впродовж дня. Можна тримати настiй в холодильнику, але пити його слід теплим. Упродовж тижня раз на місяць роблячи  собі такі пшоняні «коктейлі», я забула не лише про пісок у нирках
(і пов'язані з ним запальні процеси у сечових шляхах), але й про  біль у суглобах, про стрибки тиску.

- З чим пов'язані такі цілющі властивості пшоняної крупи?

- Компоненти, що входять до її складу (амінокислоти, мікроелементи) зв'язують і виводять з організму не лише зайві солі, а й токсичні сполуки, шлаки і навіть іони важких металів. Тому раджу регулярно їсти каші з пшоняної крупи.

- Пшоно - справді неоціненний продукт, - погоджується Зоряна Завада, досвідчений дієтолог. - Наприклад, крохмалю та бiлкiв у ньому майже стiльки, скiльки у гречцi. Але воно мiстить й кремнiй, що добре впливає на шкiру i волосся, мiдь, яка потрiбна для збереження еластичностi тканин, а також фтор, необхiдний для здоров'я зубiв. А ще у пшоні є вітаміни групи В, що не лише відповідають за здоров’я волосся, шкіри і нігтів, але й регулюють тиск. Пшоно -– незамінна їжа і для людей, що мають хвороби органiв травлення (зокрема панкреатит), печінки, атеросклероз, алергію.

Тож традицiйна українська «зимова» пшоняна каша з гарбузом - джерелом каротину - iдеальний вiтамiнний дiєтичний продукт i для дорослих, і для дітей. Вона смачна, поживна, а от ваги не додає, адже завдяки ліпотропним речовинам, що входять до складу крупи, жир не відкладається, а виводиться з організму.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1016 | Додав: adminA | Теги: нирки, Тиск, крупа, вага | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]