phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:17
Обіцяє запекло боротись з фармацевтичною мафією Гройсман, але... після Нового року

 

Гройсман застеріг від створення штучних дефіцитів ліків

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман попередив представників фармацевтичних компаній про відповідальність за завищення цін на лікарські засоби з 1 січня 2017 року. Про це він заявив під час зустрічі з представниками фармацевтичних компаній у вівторок, повідомляєпрес-служба уряду.

«Хотів би застерегти від того, щоб у нас почали створюватися штучні дефіцити ліків або щось інше. Такі випадки були, я про них знаю, і думаю, що вони точно не принесуть користі жодному ініціатору таких кроків. Якщо ми будемо відчувати, що хтось з присутніх на ринку – а я переконаний у тому, що усі, більшість підійде до цього добросовісно – намагається створювати штучний дефіцит ліків або несумлінно виконувати рішення, або завищувати ціни, у нас не буде іншого виходу – ми будемо визначати ціль і іншого виходу, як досягти цієї цілі у нас не буде. Принцип буде такий: бачу ціль, не бачу перешкод», – підкреслив прем’єр-міністр.

«Я зроблю все можливе і неможливе, щоби домогтися вирішення цього питання – щоби в Україні було справедливе ціноутворення на ліки, щоби була відповідна якість, щоби ми  провели закупівлі ліків за чесними, конкурентними цінами, щоби ми вчасно доставили ці ліки у лікарні. Усі державні структури будуть направлені на те, щоби досягти цієї мети», – заявив Гройсман.

Він зауважив, що з перших днів роботи уряд визначив своїм пріоритетом вирішення проблеми доступності ліків в Україні та підвищення їх якості.

Маючи за мету створити систему, що не дасть можливість завищувати ціни на ліки в Україні, Уряд запровадив референтне ціноутворення. Система розпочне роботу з 1 січня 2017 року.

Також нещодавно Уряд прийняв рішення про запровадження механізму реімбурсації на ліки від серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми з 1 квітня 2017 року. На ці цілі заплановано 500 млн грн.

Прем’єр закликав представників фармацевтичних компаній до розуміння, відповідально поставитися до прийнятих урядом рішень і сприяти їх швидкій реалізації.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 879 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, після Нового року, фармацевтична мафія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]