phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:16
Очистити артерії природним шляхом - 5 продуктів

 


5 продуктів, щоб очистити артерії природним шляхом

Чи знали ви, що продукти, багаті на жирні кислоти Омега-3, дуже корисні, якщо вам потрібно очистити артерії та відновити рівень холестерину і тригліцеридів? З цих продуктів жирна риба є одним з найбільш рекомендованих.

Чи знаєте ви всі можливі наслідки обструкції артерій? Ми впевнені, що ви згодні з тим, що варто правильно планувати споживання їжі, щоб очистити артерії.

Коли ваш лікар повідомляє, що ваші артерії заблоковані, ви повинні знати, що у вас підвищений ризик серцево-судинних і цереброваскулярних захворювань.

Інсульт, переривчаста кульгавість та інфаркт міокарда – це лише кілька можливих ускладнень.

Однак не можна впадати у відчай! На щастя, очищення артерій може бути набагато простішим, ніж може здатися. Секрет у тому, щоб поліпшити спосіб життя, а саме робити більше фізичних вправ і змінити раціон.

Основними речовинами, що викликають цю проблему, є холестерин і тригліцериди.

Холестерин є ліпопротеїном, який використовують для регулювання входження та виведення різних елементів у клітини та з них. Коли ми маємо надлишок холестерину, він прилипає до стінок артерій, а це означає, що кров через них не тече так, як треба.

У результаті кров не може досягти життєво важливих органів вашого тіла в необхідних кількостях.

Тригліцериди є жирами, які діють так само.

З огляду на це, продукти, які містять багато клітковини, антиоксиданти та здорових жирів, є нашими союзниками в боротьбі з заблокованими артеріями.

5 харчових продуктів, щоб очистити артерії:

Водорості

Морські водорості – один із найкорисніших і найпоживніших харчових продуктів. Якщо ви не вірите, просто погляньте на поживний вміст: вони містять мінерали, білки, каротиноїди та антиоксиданти.
По суті, це майже все, чого ваш організм потребує, щоб залишатися здоровим. Крім того, окрім здатності очищати артерії, водорості також допомагають знизити високий артеріальний тиск.

Саме тому водорості мають бути невіддільною частиною раціону людей, які хочуть залишатися здоровими.

Жирна риба: тунець і лосось

Декілька років тому цей різновид риби мав дуже погану репутацію. Насправді її вважали дуже шкідливою для нашого здоров’я саме через вміст жиру.

Однак ми повинні звернути увагу власне на тип жиру, який вони додають до раціону. Жир у тунці та лососі містить потужну амінокислоту, переваги якої нас і далі дивують. Вона відома як омега-3 і є чудовим засобом для збалансування холестерину та тригліцеридів.

Саме тому продукти, які містять багато омега-3, як от тунець і лосось, настільки добре очищають артерії.

Якщо ви додасте жирну рибу до свого раціону, ви також побачите поліпшення артеріального тиску. Справді, споживати продукти, багаті на омега-3, – це чудовий спосіб поліпшити загальне здоров’я.

Вівсянка

Якщо ви думаєте про заміну пшениці іншими зерновими, ми рекомендуємо овес. По-перше, він містить менше вуглеводів. Крім того, ті, які містяться у вівсі, повільно поглинаються, а отже, є кориснішими.

Вівсяне борошно дає нам енергію для метаболізму їжі, але складніше перетворюється на жир, ніж інші зерна та злаки. З іншого боку, овес також багатий на клітковину, що знижує здатність холестерину прилипати до наших артерій.

Проте будьте обережні. Сьогодні легко знайти безліч продуктів із вівса. Однак варто мати на увазі, що не всі вони обов’язково корисні, оскільки багато з них також містять багато трансжирів.

Соя

Взагалі, усі бобові покращують здоров’я артерій, але соя на сьогодні є найбільш ефективною. Ізофлавони, що містяться в ній, стимулюють значне зниження рівня холестерину та тригліцеридів.

Ви також можете спробувати тофу. Спочатку він може здатися трохи несмачним, але насправді він дуже корисний. Тофу – ідеальний продукт для безлічі рецептів, адже він добре підходить для будь-якої комбінації продуктів.

Помідори

Помідори багаті на лікопен – дуже потужний антиоксидант. Але чому б не додати більше антиоксидантів до раціону для очищення артерій?

Інколи причиною обструкції артерій є окислення компонентів у крові. Споживання помідорів – чудовий спосіб боротьби з цією причиною заблокованих артерій. Крім того, найкраще те, що помідори можуть бути додані до вашого звичайного раціону різноманітними способами: у салатах, соусах, холодних супах, соках… Цей перелік майже нескінченний.

Ми обирали ці продукти не тільки завдяки їхнім очисним властивостям, але й тому, що їх легко знайти, вони універсальні. Попри те, що завжди можна шукати щось новеньке, ми віддаємо перевагу інгредієнтам, які можна легко розпізнати та додати до раціону.

Збільште їхнє споживання і зробіть їх частиною вашого раціону, щоб швидко та ефективно очистити артерії!

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1010 | Додав: adminA | Теги: чистити артерії природним шляхом, 5 продуктів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]