phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:38
Однією з найкорумпованіших сфер діяльності експерти ООН назвали медицину

 

Експерти Організації об’єднаних націй повідомили, що у деяких країнах охорона здоров’я є однією з найбільш корумпованих секторів діяльності, причому корупція в медицині стає нормою.

Як зауважив у своїй доповіді спецдоповідач по праву на здоров’я Дайнюс Пура, корупція в медицині позбавляє права на охорону здоров’я найбільш вразливих громадян, особливо дітей і малозабезпечених.

Наголошується, що окрім корупції як такої, яка є злочином, все більш звичними стають порушення принципів лікарської етики і соціальної справедливості, відсутність прозорості і низький рівень якості медичної допомоги.

Деякі з причин корупції в охороні здоров’я, вважає Дайнюс Пурас, пов’язані з фармацевтичною індустрією. Корупція особливо широко поширена в сфері психічного здоров’я, де взаємодія сектора охорони здоров’я, включаючи наукові кола, з фармацевтичними компаніями має непрозорий характер.

Спецдоповідач рекомендував урядам захищати тих, хто піднімає питання корупції в медицині.

“Я наполегливо рекомендую державам поширювати в медичному середовищі інформацію про порушення етичних принципів і випадках конфлікту інтересів, і створити умови для того, щоб люди не боялися повідомляти про прояви корупції. Це означає, що громадянам потрібно розповісти про їхні права, навчити розпізнавати корупцію і гарантувати захист в тому випадку, коли вони б’ють на сполох», – заявив Дайнюс Пурас.

Дайнюс Пурас додав, що необхідно уникати непотрібних і дорогих процедур, а для цього потрібно робити більш освіченим широкий загал.

Нагадаємо, раніше Всесвітня організація охорони здоров’я повідомила, що у світі тривають продажі товарів із вмістом свинцю, що спричиняє ряд серйозних захворювань, зокрема розумову відсталість у дітей. Також вчені з’ясували, що депресія різко підвищує шанси померти у ранньому віці.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 972 | Додав: adminA | Теги: експерти ООН, медицина, найкорумпованіша сфера діяльності | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]