phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:03
Одним з найефективніших методів медитації та релаксації вважають цю процедуру

 

Флоатінг (від англ. to float – триматися на поверхні води) – назва процедури, яка вперше була розроблена Доктором Джоном Ліллі в кінці 1960-х початку 70-х років і дає різні позитивні терапевтичні ефекти, що підтверджено багаторазовими експериментами Докторів Пітер Суедфелд (Peter Suedfeld) і Родерік Борри (Roderick Borrie) з Університету Британської Колумбії, які в результаті своїх досліджень назвали цю техніку Терапією Обмеженням Стимулів навколишнього Середовища (Restricted Environmental Stimulation Therapy)/REST/ або більш точно Flotation REST, або просто Флоатінг.

Головний терапевтичний ефект флоатинга полягає в значному зниженні рівня впливу стресів на людину, у якої обмежується надлишок зовнішніх стимулів, таких як гравітація, світло, звук і тактильні відчуття. Вивільнення стресу у людини відбувається за рахунок отримання потенціалу центральної нервової системи, до 90% обсягу роботи якої, раніше було задіяно на обробку зовнішніх стимулів. Цей позитивний ефект спостерігається у будь-якої людини, яка знаходиться в темній, звуконепроникній камері і поміщена у водний розчин Англійської солі, нагрітої до температури шкіри людини (36,8°) так, щоб не було відчуттів ні тепла ні холоду. Розслаблююча музика допомагає забути про всі проблеми, повністю сконцентруватися на своїх відчуттях.

Флоатингом називають один з найефективніших методів медитації та релаксації. Прихильники флоатинга вважають, що це найшвидший і глибокий шлях занурення в себе тому, що він дозволяє людині в найкоротші терміни добитися повного розслаблення.

Флоатінг дозволяє розслабитися, привести в порядок нервову систему, відволіктися від похмурих думок, зняти напругу у всьому тілі. Флоатінг дозволяє відчути на собі, що значить невагомість і це дає можливість людині за допомогою флоат-капсули заново зануритися в стан ембріона.

Флоат-капсулами лікують деякі хворобливі стани, начебто хронічних болів у спині, безсоння, мігрені, м’язових спазмів. І тому, хто знає, може бути, у найближчі роки флоатинг стане однією з популярних фізіотерапевтичних процедур.

Флоатінг добре діє і на офісних працівників, схильних до стресів, і на багатьох людей, схильних до депресій і інших розладів настрою. Також ця процедура лікує безсоння і хвороби суглобів, нормалізує тиск і пульс, зміцнює м’язи.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1054 | Додав: adminA | Теги: ця процедуру, найефективніший метод медитації та | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]