phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:49
Омолоджує і зберігає зір ця ягода

 


Ця ягода омолоджує і зберігає зір

Темно-синя ягода з сизуватим нальотом – не просто смачний продукт харчування, а корисніший, практично лікарський препарат. Згідно поширеній думці, чорниця сприяє оздоровленню серцево-судинної системи, покращує пам’ять і зір, особливо нічний.

Американські вчені встановили, що дрібненька смачна ягода може знайти застосування і для лікування такого поширеного і небезпечного захворювання як атеросклероз. Дослідники з медичного університету штату Арканзас (University of Arkansas for chernika4Medical Sciences) виявили властивості чорниці запобігати утворенню склеротичних бляшок на внутрішній поверхні кровоносних судин, насамперед, артерій. Вчені вважають, що регулярне споживання чорниці людиною в дитячому та підлітковому віці може надалі запобігти розвитку атеросклерозу. Вчені вважають, що цілющий вплив чорниці полягає в її антиоксидантному впливі і зниженні шкідливих наслідків так званого оксидативного стресу, в результаті якого утворюються небезпечні вільні радикали.

Оскільки чорниця може використовуватися як омолоджуючий засіб, вона діє на судини, зміцнюючи їх, сприяє поліпшенню пам’яті, попереджає інфекційні захворювання і навіть може підтримувати нормальну вагу.

У народній медицині чорниця давно використовується, насамперед, для лікування захворювань очей і шлунково-кишкових розладів. Вживання чорниці покращує кровопостачання сітківки ока, як наслідок, прискорюється регенерація тканини сітківки, поліпшується зір в умовах сутінків, збільшується поле зору і зменшується втома очей. В офтальмології, як правило, використовується екстракт чорниці.

Група канадських учених з дослідницького центру в Кентвілль і з Університету Далгаузі оцінили, чи впливає вживання чорниці на зір у людини. Результати були опубліковані в журналі Journal of Agricultural and Food Chemistry.

У більш ранніх клінічних та лабораторних (in vitro) роботах було показано, що вживання чорниці може поліпшити нічний зір, а антоціаніни, рослинні пігменти, сприяють регенерації молекул, що сприймають світло в клітинах сітківки. В їхніх власних експериментах, один з яких включив 72 людини, а інший 59, було підтверджено, що додавання чорниці до раціону не впливає на зір в темряві, але прискорює відновлення зору після спалаху яскравого світла. Позитивний ефект був дуже невеликим, ймовірно, непомітним більшості здорових людей.

 

Категорія: Народні поради | Переглядів: 1070 | Додав: adminA | Теги: омолоджує, ця ягода, зберігає зір | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]