phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:21
Організація будівництва приватного будинку – поради від Козака Михайла Михайловича

Реалізувати будівництво приватного будинку можна як цілком самостійно, так і звернувшись до будівельної компанії чи просто найнявши виконроба. Але незалежно від того, який саме варіант ви приймете рішення обрати для себе, загальні етапи проведення робіт будуть однаковими у будь-якому випадку. Саме про них ми і поцікавилися у директора і засновника будівельної компанії КМ Буд.

Знайомтеся, Козак Михайло Михайлович (https://kmbuilding.com.ua) – власник будівельної компанії КМ Буд, людина з великим досвідом роботи у сфері ремонту та будівництва. На відміну від засновників багатьох інших будівельних компаній, пан Михайло за освітою будівельник, тому надану інформацію можна вважати досить достовірною. Ми взяли у нього коротке інтерв’ю, на основі якого хочемо дати вам, дорогі читачі, декілька корисних порад щодо організацій будівничого процесу.

Найперше, з чого слід розпочати – це підбір земельної ділянки. При виборі місця, на якому в майбутньому буде зведено будинок, дуже важливо не помилитися. Треба врахувати багато факторів, серед яких наявність підземних шляхів, віддаленість комунікацій, якість ґрунту. Певна річ, що врахувати все це без належних знань та навичок практично неможливо, тому почати треба зі звернення до профільних фахівців.

Другим етапом має бути проведення топографічної зйомки ділянки для визначення її меж. Це має проводити професійний геодезист за допомогою спеціального обладнання.

Наступним кроком є проектування. Проект будинку можна як придбати в готовому вигляді (типовий проект), так і розробити з урахуванням своїх побажань. Цим питанням займаються архітектори, які розроблюють проекти будинків.

Наступною стадією є саме будівничий процес. Він починається фундаментом і закінчується внутрішнім оздобленням. Безперечно, це найбільш складний, затратний та довгий етап, який включає в себе досить багато різних робіт. Більш детально зупинимося на ньому в наступних матеріалах. Не менш важливим є і етап підведення інженерних комунікацій, який також має відбуватися згідно будівельних норм та стандартів.

Нарешті, останній крок – благоустрій прибудинкової ділянки. Для цієї роботи залучаються ландшафтні дизайнери, які проектують багато елементів: газони, доріжки, зони для барбекю та ін.

Як бачимо, будівництво приватного будинку – досить складний та витратний процес. Але немає нічого неможливого, було б бажання та фінанси.

Категорія: Будівельні і ремонтні поради | Переглядів: 685 | Додав: radymo | Теги: Організація, будинок, приватний, порада, будівництво | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]