phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:09
Осіння депресія: як її уникнути

 

За останні кілька років кожен з нас чимало разів чув про таке поняття, як осіння депресія, та й чи не кожен час від часу скаржиться на неї з початком осені.

Зараз на вулиці ще досить теплапогода, однак вже скоро розпочнуться похолодання та дощі. Чи справді на фоні зміни сезону з теплого літа на прохолодну й мокру осінь може виникнути справжня депресія? Що це таке, чи справді існує та як можливо від цього урятуватися?

«В тому, що ми називаємо осінньою депресією слід розрізняти два різних поняття. З одного боку, в людей, в яких є депресія - вона може загострюватися. З іншого боку, в багатьох людей спостерігається осіння хандра, яка пов'язана з тим, що організм отримує менше сонячної енергії, а це пов'язано з виробітком гормонів радості - їх теж стає менше», - зазначає психолог.

Для того аби уникнути хандри психолог радить по можливості багато гуляти на свіжому повітрі, їсти сезонні фрукти, взагалі робити те, що приносить радість.

Однак тут варто завжди пам'ятати: якщо це не допомагає і ви не відчуваєте радості ні від чого, у вас апатія і нема сил на прості дії - краще звернутися до лікаря, адже депресія - це серйозна хвороба.

Психолог також зауважує, що у боротьбі з осінньою хандрою допомагає спілкування з людьми, природою, фрукти і шоколад, смачна їжа і гарна музика. Насправді, тут всі речі, які надихають, радують, дарують нові враження - підходять і допомагають.

Категорія: Гороскопи і поради астрологів | Переглядів: 968 | Додав: admin | Теги: осінь, психолог, депресія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]