phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

10:30
Особливості української національної кухні
українська національна кухня борщ Кожна країна світу по-своєму неповторна, має особливий колорит, звичаї, традиції та, звичайно, національну кухню. Можна сміливо сказати, що кулінарія відображає всі особливості розвитку народу від давнини до сьогодні. Серед слов'янських народів особливо вирізняється українська національна кухня. В чому ви і самі зможете переконатися вивчивши традиційні українські страви, які детально описані на сайті travel-guide.in.ua.

Українська кухня: витоки та розвиток

Незважаючи на близькість та вплив сусідніх країн, українці протягом століть зберігали національні традиції приготування їжі, а тому українська кухня має досить самобутню та досить строкату кулінарію. Це пов'язано з тим, що на території України проживає понад сто різних національностей, які згодом сформували єдиний український народ. Завдяки такій національній різноманітності, українська кухня є неповторною сумішшю польської, турецької, німецької та угорської кухонь, приправлених місцевим колоритом. Строкату українську кухню неможливо забути чи сплутати, і, саме ця особливість, робить її відомою та популярною у всьому світі.

Технологія приготування їжі, ріднить українську кухню з французькою та угорською. А запозичення деяких тюркських традицій призвело до того, що практично всі рецепти українських національних страв ґрунтуються на первісному обсмажуванні продуктів. Як засіб для смаження традиційно використовувалися тваринні жири, насамперед – сало. Але для української кухні сало – це не лише жирова основа, а й самостійна страва. Його:
  • * варять;
  • * солять;
  • * коптять;
  • * також використовують як начинку для пиріжків;
  • * подають у вигляді підливи.
Основна відмінна риса української кулінарії – використання різноманітних продуктів в одній страві. Хоча перевага все ж таки надається використанню овочів, свинини, різних круп. Яскравий приклад багатокомпонентної української страви – це борщ. Для його приготування необхідно щонайменше 20 продуктів, і навіть кілька кулінарних прийомів.

Вивчаючи страви украінськоі кухні на ресурсі travel-guide.in.ua, варто пам'ятати, що рецепти приготування борщу різняться залежно від регіону України. Як другі страви, кулінарія України віддає перевагу кашам – рисова, гречана, пшоняна, гарбузова.

вареники українська національна кухня

Дуже популярна випічка, а також вареники – з капустою, сиром, картоплею, у літній період – з ягодами та фруктами. Особливе місце в українській кухні посідає м'ясо, точніше свинина. Биточки, шпиговане, рубане та тушковане м'ясо – ось головні козирі української кулінарії.

Українська кухня: сьогодення

Варто зауважити, що з часом українська національна кухня не припиняє розвиватися. Щорічно проводяться різноманітні фестивалі кулінарного мистецтва, оприлюднюють здобутки національних кухарів. Будь-які новини України, пов'язані з розвитком її кулінарії, знаходять відгук за кордоном. Таким чином відбувається міждержавний обмін кулінарним досвідом.

Останнім часом "книга українських рецептів" поповнилася масою нових страв із сиру, риби, а також тих продуктів, які не характерні для української кухні. Водночас відбувається повернення кухарів до витоків – широко використовуються та вдосконалюються найдавніші українські страви у вигляді випікання пирогів, пасок, а також кулінарних виробів із м'яса та риби. До таких страв традиційно подають медову горілку із перцем, рецептура приготування якої – національний секрет українського народу.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 218 | Додав: radymo | Теги: національна, кухня, українська, страва | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]