phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:16
Ожиноподібна малина спасе від раку

Малина знизить ризик виникнення раку кишечника

В особливому сорті  ожиноподібної малини містяться речовини, які значно знижують ризик виникнення раку прямої та товстої кишки, вважають американські дослідники з університету Огайо, повідомляють зарубіжні ЗМІ.

Учені провели експеримент, в якому задіяли генетично модифікованих мишей, схильних до раку кишечника або запальних захворювань, таких як коліт, які пов'язують з ризиком виникнення раку кишечника. Мишей годували шкідливою для кишечника їжею, з низьким рівнем кальцію і вітаміну D і високим вмістом насичених жирів, протягом 12 тижнів. Частина гризунів отримувала також заморожені ягоди ожиноподібної малини у вигляді порошку.

У результаті, у тварин, схильних до коліти, які отримували ягоди, ризик запалення значно знизився, а рак виникав на 50% рідше. У мишей зі схильністю до пухлин кишечника ожина знижувала кількість пухлин на 60%.

Експерти дійшли висновку, що цей ефект можна пояснити пригніченням дії білка, який прикріплюється до генів, пов'язаних з раком кишечника.

Фахівці пояснили, що, на жаль, темна малина менш популярною, ніж звичайна малина або схожа на неї ожина. Однак завдяки темній шкірці, в ній міститься більше речовин, що мають протиракові властивості, ніж у малині, яка також містить  вітаміни, мінерали та антиоксиданти.
Категорія: Народні поради | Переглядів: 1821 | Додав: adminA | Теги: Ожиноподібна малина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]