phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:30
Ознака, яка може свідчити про загрозу швидкої смерті

 

Частi сечовипускання вночi пов’язанi iз ризиком смертi. Такими виявились результати дослiдження фахівців Американської урологiчної асоцiацiї.

Лiкарi запевняють: якщо людина прокидається бодай двiчi за нiч, аби сходити до туалету, до цього її змушують серйознi порушення у роботi органiзму, передає Добрий лікар.

Про це у розмовi з Миколою Колосом, членом Європейської асоцiацiї урологiв.

- Чи такий нiчний неспокiй свiдчить про проблеми зi здоров’ям?

- Здорова людина вночi має спати - це є нормою функцiонування органiзму. Адже в нiчний час усi процеси в органiзмi сповiльнюються. Щоправда, можуть вiдбуватися епiзодичнi збої. До цього можуть призвести перезбудження, велика кiлькiсть спожитої в пiзнiй час їжi (особливо гострих страв) та випитої
рiдини. А з вiком можливi так би мовити похибки. Людина пiсля 70 рокiв може прокидатися вночi до туалету один -- два рази, що також вважається нормою.

В iншому випадку частi сечовипусканнi вночi свiдчать про наявнiсть певних проблем зi здоров’ям. Наприклад, це може бути  симптомом цукрового дiабету. Або ж якщо частi сечовипускання супроводжуються болями, причиною цього можуть бути запальнi процеси у сечовому мiхурi або сечовипускному каналi.

Є ще одна причина такої проблеми. Якщо мужчина протягом ночi встає за потребою бiльше 2 - 5 разiв, це може свiдчити про вiковi змiни в передмiхуровiй залозi (адемону). До речi, це вiдзначається у кожного третього чоловiка пiсля 50-ти рокiв. Тому потрiбно систематично проходити обстеження в уролога.

У жiнок частi нiчнi сечовiпускання можуть бути викликанi й вiковими гормональними змiнами. На тлi менопаузи вiдбувається зниження тонусу сечового мiхура. У кожному iз цих випадкiв необхiдно звернутись до лiкаря та пройти лiкування.

- Чим це загрожує?

- Такi порушення призводять до виснаження людини. Адже часто хворий не звертається за медичною допомогою протягом мiсяця чи навiть кiлькох рокiв. Порушення фази сну призводить до порушення бiоритмiв, встановлених протягом кiлькох рокiв. Iншими словами людина не висипається, вона стає нервовою та дратiвливою. Усе це з часом призводить до пiдвищення тиску, загострення хронiчних недуг, розвитку серцево-судинних хвороб.

У результатi збiльшується ризик скорочення життя.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1085 | Додав: adminA | Теги: ознака, загроза швидкої смерті | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]