phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:31
П’ять нових випадків зараження штамом коронавірусу Омікрон виявили в Україні - МОЗ
  Станом на 28 грудня в Україні виявили ще п’ять нових випадків зараження штамом коронавірусу Омікрон.

У МОЗ нагадали, що перший випадок Омікрона зафіксували в Україні 18 грудня.

Таким чином, у країні штам коронавірусу Омікрон виявили у шести людей. Захворіли двоє мешканців Києва, двоє людей із Київської області та по одному у Львові та Дніпрі.

Серед хворих дві жінки та четверо чоловіків. Три людини повернулися з-за кордону (перебували в Німеччині, Польщі та Об'єднаних Арабських Еміратах). Перший пацієнт переніс хворобу легко та отримав негативний результат тестування.

На даний момент триває епідеміологічне розслідування нових випадків та обстеження контактних осіб.

Для мінімізації ризиків інфікування новим штамом МОЗ радить утриматися від поїздок до країн, де поширений штам Омікрон.

Напередодні в мерії Києва повідомили, що в українській столиці виявили перші випадки зараження штамом Омікрон, але їхня кількість не уточнювалася.

Що відомо про новий штам коронавірусу Омікрон?

Штам коронавірусу Omicron (B.1.1.529) вперше виявили у Південній Африці 24 листопада. Вірус швидко поширився в густонаселеній провінції ПАР Гаутенг.

Всесвітня організація охорони здоров’я визнала штам Омікрон таким, «що викликає побоювання». У ВООЗ зазначили, що цей варіант має велику кількість мутацій, які можуть спричинити велику заразність вірусу. Також експерти вважають, що штам Омікрон може виявитися стійкішим до вакцин і поставити під загрозу зусилля боротьби з пандемією.

Десятки країн почали закривати кордони для тих, хто приїжджає з півдня Африки через нову мутацію коронавірусу. У ПАР розкритикували такі заходи та назвали їх «покаранням» для країни.

У ВООЗ вважають, що повна заборона на поїздки не зупинить поширення штаму Омікрон.

Україна з півночі 3 грудня заборонила в'їзд іноземцям та людям без громадянства, які приїхали з ПАР, Ботсвани, Зімбабве, Намібії, Лесото, Есватині, Мозамбіку та Малаві та перебували там мінімум сім днів протягом останніх 14 днів.

18 грудня у країні виявили перший випадок зараження штамом Омікрон. Цей пацієнт уже одужав.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 259 | Додав: adminA | Теги: п’ять випадків зараження, Омікро, україна, Моз | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]