phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:07
Панкреатит запропонували лікувати електричним струмом нейрохірурги

Дослідники вважають, що розроблена технологія під назвою стимуляція спинного мозку, також допоможе тим, хто відновлюється після хірургічної операції та матерям, які пройшли процедуру кесаревого розтину.

Гаджет генерує слабкий електричний струм, який перериває больові сигнали, що передаються з живота в мозок.

Медики сподіваються, що таким чином вдасться також усунути біль у пацієнтів, які перенесли операцію з видалення пахової грижі.

Тим часом нейрохірурги з Західного університету Канади, які протестували імплантат на пацієнтів з хронічними болями в тазу і животі, кажуть, що пристрій дозволив зменшити щоденну дозу морфіну, яку приймають хворі.

Більш того, вчені з Університету Джефферсона в США, які обстежили понад 5000 пацієнтів з хронічним болем у спині або ногах, виявили що після установки пристрію 93 % учасників припинили прийом знеболюючих.

Підшлункова залоза розташована за шлунком у верхній частині живота. Орган виробляє інсулін та інші гормони, необхідні для нормальної життєдіяльності організму.

Команда доктора Ганісана Баранідарана (Ganesan Baranidharan) запросила 30 добровольців з панкреатитом, які приймали морфін, щоб знизити больові симптоми. Їм провели годинну операцію по установці електричного імпланта.

Це дослідження, яке планується провести до грудня 2019 року, має допомогти пацієнтам скоротити споживання морфіну щонайменше на 50 %.

Попередні дані свідчать про те, що результати наукової роботи змінять життя тисячі пацієнтам, які страждають від болю.

Нагадаємо, біологи розкрили таємницю хронічної втоми.

Як повідомляв портал "Знай.uа" медики виявили закономірність між віддаленою роботою та розвитком безсоння.

Також "Знай.uа" писав, електростимуляція певної області мозку допомагає в лікуванні депресії.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 593 | Додав: adminA | Теги: нейрохірурги, Панкреатит, лікування електричним струмом | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]