phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:41
Перед тим як з'їхати від батьків - що потрібно знати підлітку


Рано чи пізно більшість молодих хлопців і дівчат приймають рішення з'їхати від батьків. Початок самостійного життя віщує багато проблем і труднощів, одна з яких необхідність повідомити про свої наміри. За статистикою, дівчата залишають рідний дім частіше. Як правило, такий крок означає початок нового, самостійного і незалежного життя.

Майбутні труднощі

Перед тим як переїжджати в окреме житло, необхідно переконатися, що дане рішення прийнято не спонтанно, чи не на зло батькам, а на холодну голову і обгрунтовано. Варто пам'ятати, що домашнє прибирання, приготування вечерь, прання та інші турботи, якими раніше займалася мама, робити доведеться самостійно. Потрібно бути готовим до розбитих тарілок, зіпсованих продуктів, порізів і опіків, які неминучі для тих, хто раніше не вивчав основи кулінарії.

Важливим моментом є і домашне прибирання. Молоді люди, які ніколи не проводили домашне прибирання, можуть вважати, що навести порядок в домі просто і швидко. Більше того, може виявитися так, що наводити чистоту і готувати вечерю доведеться одночасно. Потрібно бути готовим попрощатися на перший час з красивим манікюром і тендітною  шкірою на руках.

Не варто забувати, що оплата за комунальні послуги також вимагає не малих зусиль, крім того, потрібно вчасно знімати показання з лічильників, вираховувати суми і стояти в чергах серед сварливих бабусь. Важливо віддавати собі звіт в тому, що такі обов'язки не можна відкласти на потім, самостійне життя має на увазі відповідальність не тільки перед собою, а й перед іншими людьми.

Розмова з батьками

Майбутні проблеми самостійного життя можуть здаватися далекими і туманними, а от розмову з батьками та іншими членами родини проводити доведеться. Необхідно розуміти, що реакція на таку новину може бути самою різною і залежить вона від сімейних цінностей, поглядів батьків та інших важливих чинників. Деякі батьки і матері переконані, що людина повинна жити сама по досягненню вісімнадцяти років для того, щоб скуштувати життя повністю. Інші ж навпаки, не допускають думки про те, що навіть дорослі діти можуть бути далеко. Відсоток таких батьків складає абсолютну більшість.

Для того, щоб переконати батьків у своєму рішенні, необхідно не просто поставити їх до відома, а пояснити, що такий крок не спосіб піти від них подалі, а можливість жити і розвиватися самостійно. Не варто влаштовувати скандал і таїти образи, якщо батьки будуть проти, можливо, для того, щоб відпустити свою дитину їм знадобиться якийсь час.

Матеріальна сторона питання

Необхідно розуміти, що переїзд в окреме житло має на увазі і повну фінансову незалежність. Якщо платити за квартиру та харчування будуть батьки, говорити про якусь самостійність не варто. Життя окремо або з молодою людиною має на увазі повну фінансову відповідальність за себе і свої потреби. У будь-якому випадку, яким би чином не складалися обставини в новому будинку, не варто забувати, що отчий дім - єдине місце, де людину чекають такою, якою вона є, незважаючи ні на що.

 

Категорія: Поради для підлітків | Переглядів: 1585 | Додав: adminA | Теги: з'їхати від батьків - що потрібно з | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]