phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:26
Перед тренуванням не слід їсти ці продукти: поради
Перед тренуванням необхідно виключити жирні та важкі продукти, оскільки вони викликають відчуття тяжкості та печії. Про те, що ще не можна їсти перед спортом читайте далі.

Продукти з високим рівнем цукру також не варто їсти перед тренуванням, тому що вони швидко засвоюються організмом і викликають різке підвищення рівня цукру в крові, який може різко знизитися. Продукти, багаті на клітковину, призводять до відчуття тяжкості. Природно, алкоголь теж варто вживати, оскільки він викликає дезорієнтацію. Каву та енергетики перед тренуванням краще не пити, вони підвищують частоту серцевих скорочень та артеріального тиску, що небезпечно для здоров’я.

Від гострої їжі перед заняттями спортом теж варто відмовитись. Перець викликає печію та розлад шлунка під час тренування. Газовані напої також викликають здуття живота та дискомфорту. Найкраще перед заняттями з’їсти вівсянку, бурий рис або кіноа, які є добрим джерелом вуглеводів. А пісні страви можуть допомогти наростити та відновити м’язи. Не забувайте пити воду під час та після тренувань.

Велика кількість білка, наприклад, м’ясо та риба уповільнюють травлення та можуть викликати дискомфорт.

Боби та капуста можуть викликати газоутворення та здуття. Перед тренуванням за 45-60 хвилин краще з’їсти легку закуску, щоб запобігти почуттям ситості та тяжкості.
Категорія: Поради для спортсменів | Переглядів: 141 | Додав: radymo | Теги: Тренування, продукт, їжа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]