phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:49
Переваги дерев'яних розвиваючих іграшок

 

Кожна дитина починає своє пізнання світу через іграшки. Тому вибір правильних іграшок надзвичайно важливий для правильного розвитку малюка. Різноманітність сучасних іграшок вражає уяву: на полицях магазинів можна знайти як найпростіші іграшки, так і комп'ютеризовані розвиваючі комплекси.

На жаль, багато батьків роблять свій вибір на користь складних сучасних іграшок, які видають різноманітні звуки і світяться як новорічна ялинка. У деяких випадках, "турботливі" батьки замінюють іграшки на планшет або телефон, що надзвичайно негативно впливає на розвиток дитини в подальшому.

Психологи, дітям від 0 до 3 років, такі іграшки не рекомендують купувати: вони перевантажують мозок дитини, малюк швидко втомлюється, стає примхливим і дратівливим. Крім того, під час гри з такими іграшками у дитини часто і швидко переключається увага. Як наслідок, в подальшому дитина не може її утримувати довгий час, що в свою чергу ускладнює навчання і впливає на якість оцінок і засвоєних знань.

Кащі іграшки для розвитку дитини

Кращими розвиваючими іграшками для малюка у віці від 0 до 4-5 років будуть дерев'яні іграшки . У таких іграшок є маса переваг:

  • з їх допомогою дитина дійсно розвивається;
  • вони екологічно чисті і безпечні;
  • дерев'яні іграшки довговічні і залишаться молодшим братам або сестрам майже в ідеальному стані;
  • в порівнянні з високотехнологічними іграшками, коштують досить недорого.

  Заради справедливості варто сказати, що у таких іграшок є один невеликий мінус: їх не можна просто віддати малюкові в надії, що він буде самостійно грати з ними і розвиватися. Такі іграшки вимагають з боку батьків активної участі.

Види дерев'яних іграшок

Умовно дерев'яні іграшки можна розділити на кілька категорій:

- за віком: від 0 років, 1-3 місяці, 3-12 місяців, 1-2 роки і т.д.

- за типом розвиваючого дії: розвивають дрібну моторику, велику моторику, логіку, сприйняття форми і кольору, вчать розрізняти розміри і форму предметів (більше-менше), спритність і т.п.

- за видом іграшки: пірамідки, пальчикові лабіринти, шнурівки, дерев'яні пазли, сортери, рамки-вкладиші, стукалки, шнурівки, каталки.

Порівняння типів іграшок

Пірамідки - розвивають логіку, більше-менше, дрібну моторику, кольорові пірамідки вчать відрізняти речі за признаком кольору.

Пальчикові лабіринти - допомагають розвинути дрібну моторику, логіку, "пінцетне захоплення".

Шнурівки - розвивають дрібну моторику, логіку.

Пазли - розвивають логіку, прийняття форми, вчать розрізняти частину і ціле, дрібну моторику.

Сортери - розвивають сприйняття форми і розміру, дрібну моторику.

Рамки-вкладиші - розвивають сприйняття форми і розміру, тренують "пінцетне захоплення", дрібну моторику.

Стукалки - тренують дрібну і велику моторику, спритність.

Каталки - розвивають велику моторику і спритність.

Такі види іграшок і навіть трохи більше можна знайти в інтернет-магазині дитячих іграшок https://ekids.ua . Звичайно, такий поділ є досить умовним, деякі іграшки можуть бути синергією двох і більше типів іграшок. Тим не менш, важливо розуміти для чого потрібна та чи інша дерев'яна іграшка, як правильно розвивати з її допомогою у малюка певні навички і вміння.

Гарних вам забав!

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 1314 | Додав: radymo | Теги: дерев'яна розвиваюча іграшка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]