phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:46
Перший в країні робот-хірург з’явився у Вінниці

У Вінниці з’явився перший в країні робот-хірург

У Вінниці запровадили роботизовану хірургію. Робота-хірурга “взяли в штат” в медичному центрі ендохірургії. Це перший і поки що єдиний електронний лікар в Україні. Кіборга Да Вінчі розробили у США. Наразі медики центру вже пройшли навчання і визначили дати перших операцій за участі робота. Про це повідомляє UA:Вінниця.

“Працювати на daVinci є мрією багатьох хірургів. В багатьох країнах така хірургія вже багато років доступна. Тільки не в Україні. Тепер українцям не треба шукати клініки за кордоном. Звісно собівартість роботи за допомогою робота коштовна. Маємо надію, на співпрацю з державою, зі страховою медициною. Так як це робиться в усьому світі. Це значно вплине на доступність” – говорить директор центру Євгеній Антонюк.

Чим особливий робот-хірург?

Робот робить операції, які не під силу людині, бо може працювати в чотири руки у важкодоступних місцях. У Вінниці він запрацює вже у березні – заплановані перші операції. Проведуть втручання в пухлинні процеси малого тазу та будуть видаляти рак простати.

“Операцію за допомогою робота можна робити будь-які операції. Але є операції, які лікар не може зробити звичайним доступом, так як зробить це робот. Це рак простати, рак кишківника та деякі операції по гінекології”, – додає Антонюк.

Працюватимуть з роботом місцеві хірурги. Андрій Григоренко та Руслан Церковнюк пройшли навчання роботизованої хірургії в провідних клініках Європи та США.

Українці їдуть у клініки з роботом-хірургом в Польщу, Німеччину, Турцію. Операції коштують 5-7 тисяч євро. В Україні хочуть зробити операції суттєво дешевшими.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 640 | Додав: adminA | Теги: перший в країні робот-хірург, Вінниця | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]