phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:26
Під час вагітності прийом парацетамолу провокує аутизм дитини

 

Прийом парацетамолу під час вагітності збільшує на 30% ризик розвитку аутизму у майбутньої дитини. У новонароджених чоловічої статі препарат викликає аутичні симптоми, а у жіночої - розлад уваги.

Про це повідомляє науковий журнал Epidemiologу. Дослідники опитали 2644 молодих матерів з дітьми у віці одного року і п'яти років. У них уточнювали факт і частоту прийому препарату. Рівень неврологічного розвитку неповнолітніх вимірювався за допомогою дитячого тесту розладів аутистичного спектру, тесту безперервної уваги Коннера Кідді, опису синдрому дефіциту уваги і гіперактивності по системі DSM-IV.

Більше 40% матерів сказали, що вживали парацетамол у перші 32 тижні вагітності. При цьому діти у віці до п'яти років, що піддавалися впливу препарату, демонстрували виражені ознаки гіперактивності та імпульсивності. Регулярний прийом парацетамолу корелював показники уважності і швидкості обробки візуальної інформації. У хлопчиків, матері яких приймали парацетамол постійно, частіше помічали розлад аутичного спектру.

"Перш за все він знімає біль, впливаючи на каннабіноідні рецептори в головному мозку. У нормі ці рецептори допомагають відслідковувати дозрівання і якість межсинаптичних зв'язків нейронів, парацетамол втручається в цей процес. Крім того, він може впливати на імунну систему або бути токсичним для окремих ембріонів ", - розповів доктор Жорді Джальвез про вплив парацетамолу.

Вчені пов'язують появу аутичних симптомів у хлопчиків із підвищеною вразливістю мозку чоловіків до впливу негативних факторів під час раннього розвитку. Частина представників сильної статі більш сприйнятлива до ендокринних порушень в організмі матері.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1234 | Додав: adminA | Теги: прийом парацетамолу, вагітність, аутизм дитини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]