phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

06:07
Підвищує ризик розвитку деменції така робота: поради
Люди, що виконують фізично важку роботу, можуть бути схильні до виникнення деменції. Цей факт встановили дослідники з Колумбійського університету (США). Результати наукової роботи опубліковані в журналі Alzheimer & Dementia: The Journal of the Alzheimer's Association.

За період дослідження було проаналізовано дані 7005 людей віком 33–65 років, зібрані під час одного з найбільших у світі досліджень деменції – HUNT4 70+. За період спостереження у 92 осіб діагностували деменцію, у 2407 – помірні когнітивні порушення.

З'ясувалося, що в учасників, робота яких була пов'язана з важкою фізичною працею, ризик розвитку деменції та помірних когнітивних порушень у віці 70 років був на 72% вищим, ніж у офісних працівників.

Уточнюється, що до фізично важких професій були зараховані продавці, касири, медсестри, доглядальниці та працівники сільського господарства. Виконуючи такі види робіт, часто потрібно піднімати тяжкості, довго стояти, багато ходити і нахилятися. Також усі ці професії нерідко супроводжуються сильним стресом та жорстким графіком. Людина на такій роботі схильна до більшого ризику втрати слуху та впливу небезпечних речовин, що негативно впливають на когнітивні функції.

При цьому люди, що виконують важку роботу, можуть відрізнятися за генетикою та соціально-економічним статусом. За припущенням вчених, люди, які виконують більш важку фізичну роботу, можуть мати нижчі розумові здібності в ранньому віці, що могло вплинути на їхнє навчання та можливості працевлаштування.
Категорія: Поради щодо працевлаштування | Переглядів: 215 | Додав: radymo | Теги: робота, деменція, ризик | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]