phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:27
Підвищують ризик ранньої смерті ці популярні та смачні продукти

Ці популярні та смачні продукти підвищують ризик ранньої смерті

Вченими були вивчені дані про раціон харчування 6400 осіб, які вони співвіднесли з даними про здоров'я цих людей за майже двадцять років

Люди, які після 50 років їдять багато м’яса і сиру, ризикують своїм здоров’ям не менше курців – і в тих, і в інших значно підвищується ризик ранньої смерті, заявили вчені.

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на повідомлення фахівців Університету Південної Каліфорнії (США).

Ними був виявлений зв’язок між пристрастю до м’яса і сиру у чоловіків і жінок у віці старше 50 років і погіршеннями у стані здоров’я, асоційованими з передчасною смертністю.

«У людей, які споживають після 50-ти занадто багато тваринного білка, ймовірність передчасної смерті вдвічі вища, ніж у тих, хто ним не зловживає. У любителів м’яса і сиру в цьому віці в чотири рази більше шансів померти від раку – це порівнянно з курінням», – таким є висновок дослідників.

Вченими були вивчені дані про раціон харчування 6400 чоловік, які вони співвіднесли з даними про здоров’я цих людей за майже двадцять років. Фахівці встановили: якщо в раціоні п’ята частина добових калорій припадала на продукти з високим вмістом тваринного білка, це значно підвищувало ризик підірвати здоров’я і передчасно піти з життя.

На думку авторів роботи, занадто активне споживання білка, що міститься в м’ясі, сирі та інших продуктах тваринного походження, негативно впливає на клітини, прискорюючи їх деградацію і тим самим сприяючи зростанню пухлин.

«Людям у віці від 50 до 65 років слід скоротити споживання тваринного білка. Замість м’яса та сиру білок необхідно отримувати з риби, квасолі і сочевиці», – розповіли вчені.

Крім того, після 30 років краще обмежити/виключити зі свого раціону деякі шкідливі продукти — це допоможе довше залишатися в тонусі і збереже здоров’я. Якщо в 20 років людський організм з легкістю міг витримати солодощі, випічку, жирне і солоне, то після 30 — різноманітні кулінарні шедеври моментально позначаються на талії, зморшках, рівні цукру в крові.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 568 | Додав: adminA | Теги: ризик ранньої смерт, популярні та смачні продукти | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]