phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:14
Після дієти не вживати бобові та яйця


Для підтримки нормальної ваги після схуднення, не можна вживати яйця і бобові. До такого висновку прийшли ізраїльські вчені, повідомляють місцеві ЗМІ.

Дана стратегія збереження ваги була розроблена в ході спостереження за харчуванням 322 чоловік, що працюють в Дослідницькому центрі в Дімоні.

Протягом 2 років добровольці сиділи на середземноморській, низьковуглеводній дієті і дієті з низьким вмістом жиру. Виявилося, з точки зору короткострокової перспективи, найефективніше була низкоуглеводная дієта.

Так, через півроку добровольці, що харчувалися переважно м'ясом, рибою і запіканками, в середньому втратили 6,4 кілограма. Група сиділи на середземноморську дієту, що складалася з риби, салатів, оливкового масла і горіхів, скинула 4,9 кілограма. Дієта з низьким вмістом жирів призводила до зниження ваги на 4,7 кілограма за півроку.

Правда, через якийсь час люди знову набрали кілограми (найменше набрали ті, що дотримувалися низкоуглеводной дієти). Далі за тривалістю збереження ваги йшла середземноморська дієта. На думку дієтологів, низковуглеводна дієта була більш ефективною через збільшення частки споживання овочів і м'яса і зменшення споживання яєць і бобових.

А ось секрет середземноморської дієти криється у скороченні споживання не тільки бобових, але хліба, картоплі і макаронних виробів. Все це дозволяло підтримати вагу й оздоровити організм. Зокрема, у добровольців знизився "поганий холестерин", що зменшило ризик серцево-судинних недуг.

Нагадаємо, за даними дослідників, Середземноморська дієта подовжує життя. Літні люди, які харчувалися по середземноморської системі, прожили в середньому на 2-3 роки більше.

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 1805 | Додав: adminA | Теги: бобові та яйця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]