phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:48
Порада, як планувати час для мам: як скласти свій графік



Планувати час мамам завжди проблематично.
Деяким це вдається краще, деяким гірше, але, безсумнівно, кожний з нас може виправити ситуацію, дотримуючись певних правил. Відкладання справ на потім може з'явитися пасткою, але це не означає, що з неї неможливо виплутатися. Є три правила, які можуть вам допомогти в плануванні часу, і позбавлять від непотрібного поспіху.


Складіть список необхідних справ

Якщо у вас є список справ, вам буде набагато простіше зорієнтуватися в тому, що ще потрібно виконати.

Складіть відразу загальний список справ, а потім міні-списки на кожен день.
Якщо день насичений, заплануйте собі кілька невеликих завдань, а коли ви будете володіти великою кількістю часу, можна буде зайнятися більш глобальними справами.
Наприклад, в понеділок вранці, коли часу не дуже багато, поставте перед собою два-три маленьких завдання, такі як відвідування пошти або хімчистки.

Якщо ви розділите великий список справ на кілька маленьких, більш реально здійсненних списків, справи вже не будуть здаватися такими нездійсненними.

Використовуйте передові технології

Швидше за все, у кожного з вас є смартфон, планшет або будь-який інший пристрій, до якого ви маєте щоденний доступ.

Встановіть нагадування через електронну пошту або будильник, щоб контролювати час виконання поставлених завдань.

Якщо оплата за газ повинна бути внесена до 15 числа поточного місяця, встановіть нагадування на 10 число кожного місяця, щоб у вас був час зробити оплату через інтернет, або виписати чек і відправити його по електронній пошті і бути впевненим, що він надійде вчасно.

Дуже зручно користуватися календарем Google при розподілі завдань. Потім можна вибирати, отримувати електронні листи або текстові повідомлення в якості нагадувань. Цей спосіб, уже перевірений часом. Також можна використовувати календар Google на смартфоні, можна вносити нові завдання прямо в телефон і впорядковувати їх, де б ви не знаходилися.

Використовуйте колірну гамму

Це в основному спрацює для мам, у яких переважає візуальна пам'ять.

Візьміть упаковку маркерів і розфарбуйте список необхідних справ. Ви також можете використовувати різні кольори при складанні календаря.
Виберіть свій власний метод, наприклад, надайте кожному дню тижня свій колір, або виберіть різні кольори для поставлених завдань.
Таким чином, коли ви будете дивитися, що потрібно зробити, кольори будуть залучати ваш погляд, і ви завжди будете знати, де знайти потрібну інформацію, що потрібно зробити терміново, а що може і почекати.
Ви також можете розфарбувати списки щоденних справ. Наприклад, жовтим - те, що потрібно зробити до 10:00, синім - до 14 годин і зеленим - до 7 вечора.

Головне в цьому так званому кольоровому кодуванні - визначити, що краще працює на вас і вашу сім'ю. Якщо ви дійсно до неї пристосуєтеся, ви зможете привчити дитину планувати свої справи, використовуючи колірні рішення. Таким чином, ваша сім'я з першого погляду буде знати, які справи потрібно зробити.
Категорія: Поради батькам | Переглядів: 2012 | Додав: radymo | Теги: планування часу, Мама | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]