phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:50
Покращить роботу кишківника та відновить баланс цей суп: порада
Медики рекомендують додати овочеві супи до свого раціону. Але якщо ви віддаєте перевагу супам на м'ясному бульйоні, важливо готувати їх правильно, щоб не завдати шкоди організму. Розглянемо, чому овочевий суп такий корисний, і як готувати м'ясні супи правильно.

Користь овочевого супу полягає в тому, що він містить безліч корисних вітамінів та сполук, особливо якщо готувати перші страви без засмаження та додавання жирів тваринного походження.

Овочеві супи та бульйони допомагають відновлювати баланс рідини в організмі, покращують перистальтику кишківника та насичують його поживними речовинами. Вони особливо важливі для людей похилого віку, які годують матерів, маленьких дітей і людей, які дотримуються дієти, оскільки забезпечують організм усіма необхідними вітамінами та мінералами.

З іншого боку, м'ясні супи слід вживати з помірністю. Вони містять багато екстрактивних мікроелементів, включаючи шкідливі речовини м'яса, такі як антибіотики.

Як приготувати овочевий суп правильно: корисні поради

Якщо ви готуєте суп на м'ясному бульйоні, використовуйте лише домашнє м'ясо. Відваріть м'ясо протягом 30 хвилин, потім злийте першу воду та додайте нову. Коли вода закипить, покладіть у суп овочі.

Не перестарайтеся із сіллю, вибирайте сезонні овочі, і купуйте їх краще на ринках у перевірених продавців. Такі продукти позбавлені хімічних добавок та нітратів.

Щоб зберегти максимальну кількість вітамінів у супі, швидко опустіть овочі в киплячу воду і накрийте кришкою каструлю. Це допоможе повернути конденсат назад у суп, зберігаючи при цьому вітаміни.

Лікарі рекомендують не вживати гарячі перші страви, оскільки окріп може пошкодити стравохід і сприяти розвитку раку. Також не рекомендується розігрівати всю каструлю готового супу. Краще налити порцію в тарілку та розігріти її, таким чином збережеться більше вітамінів у блюді.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 274 | Додав: radymo | Теги: Овочі, кишківник, користь, Суп | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]