phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:34
Покрівельні роботи: що варто знати

 

Покрівля - "всьому голова", її монтаж повинен бути проведений так само ретельно, як і основні будівельні роботи, але з таким розрахунком, щоб підніматися на неї потрібно було тільки з оглядом і рідкісною профілактикою, яка теж входить в покрівельні роботи. Фахівці вважають, що оглядати стан покрівлі будівлі треба мінімум двічі на рік, тому що від несподіванок не застрахована жодна конструкція, а виявляти їх краще завчасно, поки вони не призвели до незворотних наслідків.

Основні роботи по обслуговуванню покрівлі закладаються ще під час її монтування. Від того, наскільки якісно проведені ці роботи, залежить не тільки термін, який прослужить дах, а й експлуатація всієї споруди. В цілому покрівельні роботи включають, крім монтажу, ще й поточний ремонт з обслуговуванням, монтаж водостоків, які при грамотно розрахованій установці продовжать життя цокольній частині будівлі. Оскільки мова йде про роботи на висоті, їх довіряють тільки висококваліфікованим фахівцям. У той же час, щоб вигідно придбати матеріали для покрівлі ми радимо відвідати спеціалізований ресурс oazis-dah.com.ua.

Звичайна покрівля складається з декількох функціональних, різних за призначенням. Зазвичай це плівка, що ізолює від води або пари, утеплювач і вентиляційний пристрій - захист від впливу вітру, дахове покриття та ін.

Вибір і укладання всіх цих елементів залежить від індивідуальних особливостей споруди і кліматичних умов, а також від того, якою за типом є покрівля - плоскою або скатною. Вибір покрівельного матеріалу зазвичай залежить від бюджетних можливостей побудови і смаку замовників.

Утеплювати покрівлі плоского типу можна за допомогою пінопластів, екструдіонних утеплювачів, а також жорстких мінераловатних утеплювачів. Похилі покрівлі оснащуються різноманітними матеріалами, наприклад, єврошифером, бітумною черепицею, металочерепицею, профнастилом. Використовується і метод крівлі, при якому потрібне спеціальне скріплювальне обладнання.

У тому випадку, якщо монтаж буде проведено з усіма гарантіями, на належному рівні, з необхідністю поточного (і тим більше капітального) ремонту Ви зіткнетеся нескоро. Усунення дрібних дефектів проводиться в результаті профілактичних оглядів, які надовго перенесуть необхідність капітальних перебудов.

Крім того, обслуговування покрівлі включає відновлення герметичності її елементів, чистку водостоків, прибирання сміття та намерзлих опадів, фарбування і багато іншого.

Категорія: Будівельні і ремонтні поради | Переглядів: 839 | Додав: radymo | Теги: матеріали, покрівля | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]