phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

23:04
Покупцям аптеки нав’язують непотрібні ліки від застуди

 

Отримати грамотну пораду від працівника аптеки практично неможливо.

Багато хворих людей не встигають потрапити на прийом до лікаря, але звертаються за порадою в найближчу аптеку. Однак поради фармацевтів при цьому майже ніколи не бувають правильними – попереджає німецька ТБ-програма для споживачів Markt за результатами експерименту.

Журналісти звернулися до 10 аптек з проханням порадити препарат для зниження ризику простудного захворювання. У 9 випадках фармацевти рекомендували препарати для захисту від застуди і посилення імунної системи. За словами експерта з Університетської лікарні Гамбурга-Епендорфа (Німеччина) Мартіна Шерера, така профілактика є абсолютно недоречною. За словами вченого, при застуді мова йде про великому числі різних вірусів. Неспецифічна стимуляція імунної системи у такій ситуації користі не приносить.

Візит журналістів до аптеки обійшовся їм в суму від 7 до 50 євро – гроші, які цілком можна було б заощадити, оскільки пропоновані фармацевтами препарати не підходять для захисту від застуди. Правильніше все-таки погоджувати лікарські призначення з лікарем.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 754 | Додав: adminA | Теги: покупці, непотрібні ліки від застуди, аптеки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]