phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:12
Полегшити біль здатне світло певного кольору
зелене світло низька інтенсивність Нейробіологи з Університету Фудань (Китай), з'ясували, як зелене світло низької інтенсивності може полегшити біль, який відчуває жива істота. Про це повідомляє ScienceAlert.

Впливаючи на мозок, воно притупляє біль, особливо це відчутно при артриті та мігрені.

Під час експерименту вони вмикали світло різного кольору і дивилися, як воно впливає на мозок. Вони зазначили, що про цілющу силу зеленого світла було відомо і раніше, проте досі було незрозуміло, як саме відбувається процес полегшення больових симптомів.

Цього разу експертам вдалося з'ясувати, що зелене світло, проходячи через око, активує інтенсивну передачу сигналів гамма-аміномасляної кислоти - це один із найважливіших гальмівних нейромедіаторів центральної нервової системи. Далі, після тривалих реакцій, у мозку вмикаються опіоїдні рецептори для притуплення болю.

Зелене світло призводило до більшої експресії гена PENK, який кодує білок з аналогічною назвою. Він є попередником молекули під назвою ENK, яка активує опіоїдні рецептори в головному мозку. Це і призводить до притуплення болю.

Якщо пояснити це простими словами, коли в очі потрапляє зелене світло, мозок починає виробляти знеболювальні речовини. Тепер, наголошують фахівці, це не просто припущення, а факт, що його було доведено в результаті наукового експерименту.

Далі, кажуть учені, слід зрозуміти, як на практиці можна застосувати отримані знання.

 
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 173 | Додав: radymo | Теги: колір, Світло, полегшення, біль | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]