phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:47
Попередити діабет в близьких
 Як попередити в близьких діабет
Американські вчені з університету Джорджа Вашингтона відшукали простий спосіб знизити ризик захворювання на діабет у літніх людей.

Основним фактором ризику розвитку цукрового діабету на перших етапах, для яких характерна все більша нездатність організму засвоювати глюкозу, є підвищення рівня цукру в крові після прийняття їжі. Внаслідок цього, відпочинок після їжі дуже небезпечний для людей, що мають схильність до захворювання діабетом.

Для дослідження цього, вчені проаналізували показники 10 осіб у віці від 60 років. До групи дослідження відносилися люди, які мали підвищений рівень цукру в крові і не мали достатніх фізичних навантажень.

Результати показали, що для літніх людей піші прогулянки в помірному темпі відразу після прийняття їжі достатньо ефективні для того, щоб знизити рівень цукру в крові. Навіть три 15-хвилинні піші прогулянки протягом доби були так само ефективні для того, щоб нормалізувати показники цукру, як і одна 45-хвилинна прогулянка. Такі ж прогулянки здатні знизити рівень цукру в крові так само успішно, як і більш тривалі фізичні навантаження.

За словами доктора Лоретти ДіПіетро, одного з авторів дослідження, ця робота стала першою у вивченні впливу короткострокових фізичних навантажень в період відразу після прийому їжі. Саме в цей період у літніх людей рівень цукру в крові може стрімко підвищитися. Причина цього ― зростаюча опірність до дії інсуліну м’язових тканин і недостатнє вироблення інсуліну підшлунковою залозою.

Вчені кажуть, що вечірня прогулянка відразу після вечері є найбільш ефективною. «Будь яке фізичне навантаження, навіть незначне, йде на користь людям похилого віку, які мають високий рівень цукру в крові», ― говорить доктор Метью Хоббс.


Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1573 | Додав: adminA | Теги: попередити діабет в близьких | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]