phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:36
Порада, чому потрібно рано лягати та вставати

Чому потрібно лягати спати до 00.00? Чому рано вставати - корисно? Чим краще режим жайворонка в порівнянні з розпорядком сови?

Інколи людина будучи завжди совою доводить, що це її біоритм, їй так жити комфортніше і в жайворонка перетворитися вона просто фізично не зможе. Але поступово починає приходити розуміння, що режим сови економічно і соціально не вигідний, а значить, потрібно міняти розпорядок. Але для цього необхідно себе мотивувати, переконати в правильності рішення.

Саме так з'явилися причини, чому рано лягати і рано вставати — корисно.

По-перше, в добі ніби то з'являються додаткові години, які при режимі сови кануть в загадкову невідомість. Встигаєш на те, на що при пізньому відбої і при такому ж підйомі часу не залишається. А пояснюється все просто. Приміром, якщо вставати о 7 ранку, то до 8 - 9 вечора можна відчувати себе цілком бадьорим, відповідно, час активності становить 13 - 14 годин. Але якщо прокидаєшся в 12, то в 00.00 (а іноді й раніше) ні про яку активність мови немає, подумки як би кажеш собі: "адже вже пізно, можна ледарювати зі спокійною совістю". Хоча поки встав, поїв і почухався - пару годин і так пішло. Ось і виходить, що на все про все важливе при режимі сови відводиться не більше 12 годин, а решту часу викрадає незрозуміла нісенітниця.

По-друге, як не крути, але ми залежимо від сонячного світлового дня, тому захід сонця організм сприймає, як сигнал, що трудодень закінчено, починається відпочинок-ніч. І сова розслабляється практично в той же час, що і жайворонок, хоча той відпрацював вже весь день.

По-третє, коли засинаєш до 12 ночі, на сон потрібно менше часу. Причина знову ж таки в біоритмі, періодах бадьорості і спаду активності.

По-четверте, збудувавши правильний режим дня і звикнувши до нього, можна зайнятися створенням інших корисних звичок, що залежать від часу відбою або підйому.

Є ще інші важливі фізіологічні причини, що це корисно для мозку, імунітету, хорошого самопочуття. Отож, робимо висновки! Та бадьорого оптимістичного ранку!
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 2387 | Додав: radymo | Теги: вставати, потрібно рано лягати | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]