phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:01
Порада, як доглядати за шкірою обличчя влітку

Висока температура, сонячні промені, сухість повітря - не найкращі друзі для краси. Щоб їх нівелювати, приділяйте час догляду за шкірою обличчя, і літо пройде позитивно.

Щоб підтримувати шкіру обличчя будь-якого типу влітку у відмінному стані, необхідно пам'ятати про ретельне очищення. М'який скраб або гоммаж, пінка і гель для вмивання з протизапальним і зволожувальним ефектом, легка очищаюча маска-плівка - вибраний вами засіб повинен бути перевіреним і надійним.

Очевидно, що добре очищена шкіра більш сприйнятлива до зволожувальних процедур, на неї рівніше лягає засмага.

Живити шкіру необхідно не тільки в холодні сезони. Звичайно, літні маски традиційно менш жирні, з більшою тенденцією до зволоження, але зовсім без них не обійтися. В розпал літа маску можна приготувати на основі натуральних компонентів - ягід, фруктів, овочів.

Якщо у вас дуже суха шкіра, змішуйте кислі фрукти або ягоди з яєчним жовтком або жирною сметаною. Якщо нормальна - ідеальним "загусником" для натуральної маски буде вівсяне борошно або крохмаль. У маски для жирної шкіри з розширеними порами можна додати яєчний білок.

Догляд за шкірою обличчя влітку передбачає обов'язковий захист від сонячних променів і зневоднення. Для цієї мети краще всього підійде термальна вода: протягом дня кілька разів збризніть шкіру обличчя, шиї та рук із спеціального флакончика з розпилювачем (деякі для цієї ж мети користуються мінеральною водою без газу). Якщо ви проведете день в приміщенні, з ранку нанесіть звичайний зволожувальний крем.

Має бути прогулянка на свіжому повітрі. Використовуйте крем з сонцезахисним чинником не менше 30, незалежно від свого фототипу, особливо якщо вам за сорок.

Про догляд за жирною шкірою в літній період варто подбати особливо. Такі неприємності, як розширені пори, неприємний блиск і запалення можна легко запобігти, якщо після очищення шкіри користуватися антибактеріальними лосьйонами, а протягом дня протирати обличчя матовими серветками.

Якщо без макіяжу не обійтися, а на його відновлення немає часу, просто прикладіть матову серветку до обличчя на декілька секунд, а після злегка припудрите так звану "т-зону".

Придбайте гарний захисний матовий крем - саме він допоможе контролювати жирність шкіри. І пам'ятайте - не можна пересушувати шкіру спиртованими лосьйонами, так як це дає зворотний ефект. У відповідь на подібні процедури шкіра починає виділяти в два рази більше жиру.

Доглядати за чутливою шкірою в літній період добре відварами трав: ромашки, календули, шавлії, череди. Використовуйте водні настої замість простої води для вмивання - ваша шкіра оцінить такий підхід. Гіпоалергенні креми легкої текстури допоможуть зберегти водний баланс чутливої шкіри протягом дня і захистити її від вітру, сонця і пилу.

Не варто забувати і про правильне харчування! Влітку потрібно вживати багато свіжих овочів, фруктів, а зелень можна їсти буквально "з грядки" - використовуйте цю можливість на всі сто, і ваше обличчя буде сяяти красою і здоров'ям!

Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 2406 | Додав: radymo | Теги: догляд за шкірою обличчя, літо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]