phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:07
Порада, як правильно готувати печені яблука
як правильно готувати печені яблука Для запікання яблук ідеально підходять кислі яблука, наприклад, антонівка. Яблука необхідно помити і обережно вирізати серцевину. Начинка може бути будь-яка — це і сир з родзинками, і горіхи (волоські) з медом, і родзинки з курагою. Можна запікати яблука без начинки, просто насипати трішки цукру з корицею в отриманий після вирізання серцевини отвір. Яблука з начинкою або з цукром укласти на деко, вистелене папером для випікання. Поставити яблука в духовку (розігріту до 180 градусів) на 15-20 хвилин.

Готові яблука виходять надзвичайно смачні. При запіканні в яблуках зберігаються всі вітаміни. Печені яблука можна вживати і гарячими, і охолодженими.

Можна спробувати запекти яблука в соусі. Для його приготування потрібно 5 яєчних жовтків, 120 г цукру, 1 ст. л. крохмалю, 400 мл вершків. Жовтки розтерти з цукром і крохмалем, додати вершки, поставити суміш на вогонь і варити, доки не загуснуть. У соус можна додати родзинки, цукати або ягоди з варення.

При недокрів'ї їжте запечені яблука. А також вони допомагають скинути зайву вагу і очистити організм.

Користь яблук:

1. Яблука допомагають скинути зайву вагу. Краща дієта для стрункості - це протягом декількох днів їсти печені яблука з корицею і кефіром. Внаслідок цього буде найменше навантаження на шлунок, і одночасно будуть виводитися токсини. Заїдайте 200 грам кефіру 3 - 4 яблуками. Протягом дня не забувайте поповнювати і жирові запаси - з'їдайте трохи масла або сала. Щоб така дієта не набридла своєю одноманітністю, можна додавати в яблука корицю, в кефір спеції, або зелень. 

2. Яблука відновлюють кров. Жінкам після великої крововтрати (місячних) потрібно їсти печені яблука, запечені зі цвяхами. Цвяхи потрібно вимити і перед їжею прибрати. Після такої термальної обробки залізо, яке перейде в яблука, стає органічним і добре засвоюється організмом. 

3. Яблука виводять отрути. Яблука - це натуральний сорбент. Вони багаті пектином - білком, який чистить кишечник, і флавоноїдами, які зв'язують вільні радикали, запобігаючи розвитку пухлин. 

4. Яблука додають сил. Завдяки мінералам магнію, фосфору, кальцію, калію, селену і йоду, а також вітамінам С, В1, В2, РР, Е і А, яблука чудово відновлюють сили після втоми, стресів, при хворобах. Причому весь цей букет зберігається головним чином в шкірці і тонкому шарі м'якоті. Саме тому дієтологи рекомендують ретельно мити, але ні в якому разі не чистити яблука. 

5. Яблука знижують рівень холестерину. Дієтологи відзначили, що двотижнева яблучна дієта знижує рівень холестерину в крові людини аж на 30%!

6. Яблука очищують зуби. Цими соковитими фруктами можна замінити зубні щітки. І головне, що особливих зусиль для цього не потрібно, достатньо лише з'їсти одне яблучко натщесерце - і зубна емаль природним чином очиститься від нальоту, який скупчився на ній, а в яснах покращиться кровопостачання. 

7. Яблука покращують травлення. У яблуках містяться органічні кислоти: яблучна, лимонна, саліцилова і бор. Завдяки цьому, яблука стимулюють вироблення жовчі і шлункового соку. Отже, одне яблуко за 20 хвилин до їжі - і вовчий апетит під час трапези вам гарантований. 

Протипоказання до вживання яблук

Небажано їсти сирі яблука людям з виразковою хворобою, особливо дванадцятипалої кишки. Кислота, яка міститься в яблуках, дратуватиме слизову оболонку хворого. Хоча, можна з'їсти одне яблучко після їжі, воно не зашкодить.


Не варто також їсти кісточки з яблук - в них є небезпечна синильна кислота, - і пити заварені листя яблуні, як чай, у людини можуть з'явитися ознаки цукрового діабету.

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 11747 | Додав: admin | Теги: печені яблука | Рейтинг: 5.0/242
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]