phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:01
Порада: облаштування дачної ділянки своїми руками


Таке завдання як облаштування дачної ділянки не буває легким і не робиться абияк, але його варто робити саме зараз, коли вже огородину майже зібрано, а ціна на бруківку опустилася вниз. Проте не варто забувати, що облаштування дачної ділянки своїми руками вимагає планомірного підходу та ретельного аналізу.

Ще до того, як ухвалювати, конкретні дизайнерські рішення, слід підготувати загальний план ділянки - справити агромеліорації, культуротехнічну меліорацію, гідротехнічну і теплову меліорацію, влаштувати дренаж. Такі прийоми покликані підготувати ґрунт до експлуатації, бо на захаращеній ділянці, яка багато років не оброблялася чи погано оброблялася вишукані культури та декоративні рослини просто не зможуть повноцінно рости. Проведення таких заходів варто довіряти професіоналам, а ось висадку культур і дизайнерське оформлення ділянки а також викладання тротуарної плитки і бруківки, цілком під силу кожному.

Також багато людей зараз згадують історії, так стародавні римляни створювали досить витривалі і невибагливі газони з ґрунтопокривних рослин. Це чудові килими відіграють особливу роль і можуть делікатно оформити будь-яку ділянку.

Варто пам'ятати, що квіти не просто красиві рослини, а інструменти, в руках художника. Компонування квітів - справа досить цікава і дозволяє створити композиції, мінливі зі зміною сезонів, так вирощуючи на одній клумбі кілька видів квітів, можна домогтися, що клумба ніколи не буде порожньою. Так палісадник при ґанку стане не тільки клаптиком землі, а й справжньою живою візиткою господаря.

Жива окантовка - розумна альтернатива кам'яним міських стін. При зведеному кам'яному паркані вельми естетично буде посадити біля нього дерева, які візуально пом'якшать вид каменю, також декоративні кущі, що обрамляють майданчики альтанок, доріжки і т.п. естетично підкреслять "заміський" стиль і функціонально розділять ділянку на зони.

Крім таких загальних елементів саду як огорожі та газону слід зауважити, що є цілий архітектурний стиль садово-паркового мистецтва. Сюди входять і альтанки і фонтани, і декоративні вази, і бруківка, і т.п. Вельми бажано використовувати природний камінь для облаштування ділянки, це забезпечить природну композицію. До того ж, бут дуже добре підходить для оформлення всіх форм, які пов'язані з водою, а вапняк є досить вигадливих форм, особливо якщо шукати на відкритій чи скелястій місцевості.

Варто пам'ятати, що переробка або усунення будь-яких ландшафтних форм буде трудомісткою і залишить незгладимий слід на ділянці, тому потрібно ретельно продумувати всі деталі. Запорука гармонійної ділянки - створення декількох зон - відпочинку, дитячої, спортивної, басейну і т.п. і створення чіткої мережі стежок.

Стежки можна викласти торцевими шашками на шарі піску і висівок, попередньо обмеживши диким каменем це також створить ефект природної концепції ділянки.

Без саду або садочка жодна ділянка не буде повноцінною. Тут важливо не кількість дерев, а догляд за ними. Так завжди обрізані, квітучі і плодоносні деревця будуть виробляти більш сильне враження, ніж запущені з сухими гілками. Для цих цілей краще консультуватися з досвідченими садівниками або самостійно вивчати спеціальну літературу.

Слід врахувати можливість гри з рослинами і каменями, так пристрій альпінарій або рокарій дозволять імітувати гірський рельєф, але це доцільно тільки на великих ділянках з перепадом рельєфу.

Категорія: Будівельні і ремонтні поради | Переглядів: 3211 | Додав: admin | Теги: ціна на бруківку | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]