phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:39
Порада: секс під час місячних, можна чи ні?


Потураючи бажанням громадськості, жіночі журнали впевнено заявляють, що займатися сексом під час місячних можна і навіть потрібно, і протипоказань практично немає. Але все ж варто поцікавитись з цього приводу з думкою фахівця, отож чи шкідливий секс під час менструації.

Один гінеколог, піклуючись про жіноче здоров'я, сказав, що заняття любов'ю під час критичних днів не рекомендуються. І привів наступні причини:

1. Висока ймовірність розвитку такого неприємного захворювання, як ендометріоз. При місячних з матки разом з кров'ю виходять клітини її слизового шару (ендометрія), а під час сексу поступальні рухи члена можуть перешкодити їх виходу або, фігурально виражаючись, заштовхати ці клітини назад. Після цього шматочки ендометрії приживаються, де не треба (на матці, яєчниках, кишечнику) і починають вести себе, як матка, тобто щомісяця кровоточать. Це, в свою чергу, викликає запалення, біль і навіть безпліддя.

До речі, саме через ризик виникнення ендометріозу не рекомендується в перші дні менструації, коли виділення рясні, займатися спортом і користуватися тампонами.

2. Під час "червоних днів календаря" вірогідність підхопити інфекцію підвищується, тому що, по-перше, шийка матки привідкрита в ці дні, а по-друге, менструальне виділення - чудова живильна середа для мікробів. З цього випливає, що чоловік, рухаючись в Вас, може проштовхнути в матку мікроорганізми з піхви, як Ваші, так і його власні. Тому займатися сексом під час місячних настійно не рекомендується, якщо Ви не впевнені в інтимному здоров'я один одного.

3. Слід подбати і про свого коханого чоловіка. Кров і бактерії, в ній присутні, можуть потрапити в статевий орган Вашого чоловіка через сечовипускальний канал і привести до запалення. Тому, якщо Ви все-таки зважилися на статевий акт при менструації - скористайтеся презервативом!

4. Якщо Вам поставили діагноз "кандидоз", "бактеріальний вагіноз" і "рецидивуючий кольпіт", то секс при місячних - прямий шлях до ускладнень цих захворювань.

Сподіваємось, що дані роз'яснення допомогли Вам вирішити для себе, чи можна займатися сексом під час місячних.
Категорія: Сексуальні та інтимні поради | Переглядів: 10338 | Додав: radymo | Теги: секс під час місячних | Рейтинг: 1.6/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]