phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:38
Порада, що робити, коли дитина капризує


Потрапляючи в ситуацію, коли дитина починає вередувати на вулиці, в магазині, на дитячому майданчику, батьки відчувають незручність, часом обурення і не завжди знають, як слід повестися правильно, щоб припинити істерику сина або дочки.

Спочатку слід враховувати, що дитячі капризи можуть бути викликані найрізноманітнішими причинами: втомою дитини, не комфортним одягом, хворобливим станом.

Якщо істерики у малюка виникають регулярно, то батькам слід замислитися про стан нервової системи дитини і обов'язково звернутися до дитячого фахівця - невропатолога. У разі якщо зі здоров'ям немає проблем, а істерики тривають, але тільки при одному з батьків, то, звичайно проблему треба шукати всередині сім'ї, рекомендується звернути увагу на те, як батьки реагують на вередування й істерики малюка. Будь-яка поведінка дитини - це реакція на дію батьків. І, як правило, істерики та капризи дітей спричинені саме неправильною поведінкою дорослих рідних. Якщо дитині все дозволено, батьки поспішають задовольнити будь-яке бажання крихти, тільки б він не засмутився і не почав вередувати, то результатом такої поведінки стане примхливість і розбещеність вашої дитини.

Найчастіше мами просто бояться істерик своїх дітей і воліють дати їм потрібне, тільки б припинити капризи. Це невірний спосіб вирішення проблеми. Поступово таким чином тільки один раз, мама дає зрозуміти дитині, що істерика - це самий швидкий і легкий шлях досягти бажаного. Надалі дитина буде користуватися цим методом регулярно і з більшою силою.

Батькам, перш за все, самим слід чітко розуміти, що вони можуть дозволити своїй дитині, а що суворо заборонено. Не дозволивши що-небудь один раз, треба дотримуватися цієї позиції і надалі. І ще, ні за яких умов один з батьків не повинен дозволити те, що заборонив інший. Способи боротьби з істериками бувають різні. Намагайтеся самостійно не провокувати дитячих капризів: не варто вести дитину в магазин, якщо він хоче їсти або спати, не наряджайте малюка в одяг, до якої він відчуває себе незручно і дискомфортно. Корисним може бути провести просту розмову з дитиною, поясніть йому наслідки такого неправильного поводження. Якщо істерика вже почалася, не дратуйтеся, тримайте себе в руках.

Найбільш нешкідливий спосіб припинити капризи - це відвернути дитину на щось цікаве або незвичайне для нього. Головне всією своєю поведінкою показувати дитині, що його істерика вас ніяк не чіпає. Адже кричати і плакати, коли на це ніхто не звертає уваги, зовсім нецікаво. Коли дитина заспокоїться, рекомендується поговорити про подію випадку. Чітко дайте дитині зрозуміти, що такими діями вона ніколи не досягне свого. Навчіть дитину висловлювати бажання в словесній формі, а не за допомогою криків і істерик. А головне, своєю поведінкою не закріплюйте і не провокуйте в дитині бажання вами маніпулювати.
Категорія: Поради батькам | Переглядів: 3430 | Додав: admin | Теги: істерики, дитячі капризи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]