phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:36
Порада: Увага - квітковий трипс

У зв’язку зі збільшенням імпорту овочевих, квіткових і декоративних культур до України, почастішали випадки виявлення західного квіткового трипсу – небезпечного карантинного шкідника. Лише на минулому тижні Державною службою з карантину рослин зафіксовано три випадки виявлення шкідника в імпортній продукції, повідомляє прес-служба Державної ветеринарної та фітосанітарної служби.

Під час контрольного обстеження магазину та складу у Луцьку, в партії хризантем голландського походження був виявлений західний квітковий трипс. Через це вся партія зараженої продукції була вилучена та знищена.

Карантинного шкідника було виявлено в партії зрізаної зелені, яка надійшла до України з Ізраїлю. Також державні інспектори карантину рослин виявили партію свіжих овочів та фруктів з Нідерландів, заражену західним квітковим трипсом. Обидві заражені партії призначалася для реалізації в Київській області. Наразі, продукція направлена на знезараження.

У разі подальшого виявлення західного квіткового трипса Державна служба з карантину рослин України буде змушена застосувати екстрені заходи. Зокрема, розглядається питання повернення заражених вантажів для уникнення занесення і розповсюдження шкідника на території України.


Категорія: Медичні поради | Переглядів: 2250 | Додав: radymo | Теги: фруктів з Нідерландів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]