phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:08
Порада: Включайте в їжу хороші жири

Настав час позбутися від страху істи жири. Так само, як і у випадку з холестерином, є два типи жирів: хороші і погані.

Більш того, присутність в раціоні "хороших" жирів - запорука здоров'я та гарного самопочуття. Жири - це важливий елемент живлення, необхідний організму для правильної роботи.

Це правда, що вживання "поганих" (насичених) жирів шкодить здоров'ю. Джерела насичених жирів - їжа тваринного походження: м'ясо, яйця, молочні продукти. Вони сумно відомі закупоркою судин, оскільки підвищують рівень "поганого" холестерину. Ще більш небезпечний вид жирів - транс-жири. Вони містяться в гідрогенезованому жирі, що надходить в організм із таких продуктів як маргарин, рослинний замінник жиру і магазинні закуски в упаковках: чіпси, печиво і т.д. Цей вид жирів не тільки підвищує рівень "поганого" холестерину, але й знижує рівень "гарного".

Найкорисніший жир - риб'ячий. Інші корисні жири, що містяться в горіхах і оливковій олії. Вони не тільки підвищують рівень "гарного" холестерину, але і знижують рівень "поганого". Такі жири допомагають організму засвоювати вітаміни і мінерали з їжі, відчувати ситість і задоволення.

Щоб бути впевненим у тому, що ваша їжа піде вам на користь, важливо не тільки виключити з раціону "шкідливі" жири, але і включити "корисні".
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 2252 | Додав: radymo | Теги: горіхи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]