phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:06
Поради: як допомогти дизельному двигуну в морози

Поради: як допомогти дизельному двигуну в морози

Двигун, який працює на дизельному паливі, викликає дещо насторожене ставлення з боку наших співвітчизників. І причина цього досить проста - всім відомо, що при температурі нижче 0 градусів солярка починає згущуватися, і в результаті в морози стає масою, яка за своєю консистенцією нагадує желе, яке забиває всі фільтри і паливний насос. Зрозуміло, що при такому розкладі двигун працювати не буде.

Але варто сказати, що для будь-якої проблеми є своє рішення. Є таке рішення і в цій ситуації. Перш за все, виробники дизельних двигунів пропонують додавати в солярку спеціальні присадки, які запобігають її кристалізації. Правда, додавати такі присадки слід ще до настання морозів - тобто, до того моменту, коли солярка почала змінювати свою консистенцію.

Крім того, виробники рекомендують під час морозів розбавляти солярку бензином. Процентне співвідношення бензину і солярки вказується, як правило, в будь-якому керівництві по експлуатації транспортного засобу з дизельним двигуном. Так, наприклад, якщо температура повітря становить мінус 20 градусів, в паливний бак слід заливати солярку і бензин в співвідношенні один до одного. При цьому витрати власника авто на паливо практично не змінюватися, так як вартість бензину Б-80 не відрізняється від вартості солярки, а витрата палива суміш солярки з бензином нітрохи не збільшить. Таким чином, дотримуючись простих вказівок виробників дизельних двигунів можна абсолютно спокійно їздити на такому автомобілі і в морози, абсолютно не побоюючись, що двигун вийде з ладу через кристалізацію солярки.

Деякі автолюбителі радять додавати в солярку гас. Насправді, цей "хід" можна вважати досить правильним - але тільки в літню пору, в морози гас не здатний запобігти зміні консистенції солярки. А ось влітку він може принести чимало користі - наприклад, він прекрасно змащує тертьові деталі паливного насоса.

Також взимку відмінно підійде для заправки двигуна сепарована або відстояна солярка. Що стосується сепарованої солярки, то її можна купити, наприклад, в автобусних парках. Відстояну солярку для зимового використання можна підготувати і самостійно. Для цього треба заздалегідь придбати солярку і дати їй відстоятися в бочці.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 686 | Додав: admin | Теги: двигун | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]