phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:10
Поради, що робити, коли мерзнуть ноги



Що таке мерзнуть ноги, багато хто з нас знають не з чуток. Влітку проблема не така гостра: можна прогулятися по вулиці під теплими сонячними променями. Але в холодну і сиру погоду холод підстерігає всюди, навіть у приміщенні. Як же позбутися від "вічної мерзлоти" ніг?

Причини

Перш за все, необхідно розібратися, чому мерзнуть ноги, чи відбувається це постійно або в певних ситуаціях.

Ноги можуть мерзнути через особливості будови нашого організму. Справа в тому, що м'язовий масив, який допомагає зберігати тепло, саме в цій частині тіла незначний. Немає підшкірної жирової тканини, зате є відносно велика за площею поверхня шкіри, що віддає тепло. Саме тому осінь і зима - час, коли наші ноги піддаються посиленому впливу холоду.

Іноді в тому, що ноги замерзають, винне слідування моді. Не по сезону тонкі колготки, занадто вузькі туфлі (до такої міри, що пальці стопи практично не можуть рухатися) - все це не сприяє збереженню тепла. Варто ж змінити красиве, але незручне взуття на тепле, а замість короткої спідниці надіти брюки - і в ногах з'являється бажане тепло.

Якщо ноги мерзнуть завжди і скрізь, то причиною може бути порушення капілярного кровообігу, пов'язана однією з наступних проблем:

1. Локальне порушення кровообігу - варикозна хвороба, аномалії будови судин. У цьому випадку характерні набряки стоп, зростаюча при ходьбі біль в області гомілки.

2. Загальна недостатність кровообігу - порушення в роботі серця, судинна дистонія. В цьому випадку характерне зниження переносимості фізичного навантаження, задишка при ходьбі по сходах, набряки стоп.

3. Порушення проведення імпульсів по чутливих або вегетативним волокнам нервів нижніх кінцівок. В цьому випадку, якщо вколоти шкіру в області верхньої частини стегна і шкіру стопи, то можна помітити, що внизу чутливість шкіри знижена. Це характерно для діабету, а також хвороб щитовидної залози.

4. Зниження функції щитовидної залози. Воно проявляється в уповільненні пульсу або аритмії, зниження температури тіла, іноді - в сальності волосся, ламкості нігтів.

Лікування, коли мерзнуть ноги

Лікування може призначити тільки лікар залежно від поставленого діагнозу.

Поряд зі спеціальним лікуванням, існує ряд загальних рекомендацій тим, хто страждає від замерзання ніг.

Відмова від шкідливих звичок

Куріння, зловживання алкоголем негативно впливають на судинні системи організму.

Щоденний контрастний душ

Рекомендується як загартований і загальнозміцнювальний засіб при зниженому тонусі судин. Приймати його можна як вранці, так і ввечері.

Щоденний масаж ступень ніг

Можна робити його руками або сухою щіткою.

Ходіння босоніж

В якості загартовування влітку можна ходити на дачі босоніж (за умови відсутності ріжучих предметів на землі), а взимку в квартирі відмовитися від капців.

Народні засоби для зігрівання ніг

Швидким і ефективним способом є своєрідний спиртовий компрес: замочіть підошовну частину тонких шкарпеток спиртом (якщо немає спирту, підійде й горілка), одягніть шкарпетки на попередньо розігріті в гарячій воді ноги. Поверх тонких шкарпеток одягніть теплі вовняні. Ви відразу відчуєте прилив тепла і відчуєте себе набагато комфортніше.

Можна робити соляні ванни для ніг. У гарячій воді розчиніть 2 столові ложки морської солі, 10-15 крапель розмаринового масла і 2 столові ложки молока. Занурте в цю пахучу воду ноги, і вони швидко зігріються, а шкіра ступень отримає поживні речовини.

Мелений червоний пекучий перець гріє шкіру при дотику і не дуже дратує, якщо його прикласти прямо до шкіри. Якщо у вас мерзнуть ноги, насипте перець в шкарпетки.

Якщо мерзнуть ноги, тоді корисно змащувати їх борсучим, норковим або нутрієвим жиром перед виходом на вулицю.

Нехай ваші ноги будуть теплими і здоровими!

Також читайте:

Выгодно купить обувь оптом в Одессе поможет специализированный интернет-ресурс obuv-opt.od.ua

С заслуженными артистами Украины Дмитрием и Назария Яремчука корреспонденты пообщалась после их сольного концерта во Львовском национальном академическом драматическом театре имени Марии Заньковецкой. Собственно говоря, поле этого они отправлялись в Южную Пальмиру Украины, а поэтому один из журналистов посоветовал им купить обувь оптом в Одессе по выгодной цене с помощью лучшего специализированного интернет-ресурса obuv-opt.od.ua.

Категорія: Народні поради | Переглядів: 5313 | Додав: radymo | Теги: коли мерзнуть ноги, Що робити | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]