phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:15
Поради від Супрун - як вберегтись від небезпечних хвороб та покращити самопочуття

 

 

Як вберегтись від небезпечних хвороб та покращити самопочуття: поради від Супрун

Найбільш дієвою пігулкою для покращення здоров’я є правильний спосіб життя.

Про це повідомила в.о міністра охорохорони здоров’я України Уляна Супрун у Facebook.

“Науковці винайшли пігулку, яка здатна покращити ваше здоров‘я та вберегти від багатьох небезпечних хвороб. Її назва - здоровий спосіб життя”, - ідеться в повідомленні.

Супрун додала, що в сучасному ритмі життя це вкрай важливо. Адже протягом останніх десятиліть найбільш поширеними захворюваннями в світі стали хронічні хвороби, які виникають через низку факторів, здебільшого пов‘язаних з нашою щоденною поведінкою.

Очевидно, що стиль життя впливає на його якість і тривалість. Провідні причини, які підвищують ризик передчасної смертності глобально - це високий кров‘яний тиск, вживання тютюну, високий рівень глюкози в крові, малорухливий спосіб життя, надмірна вага та ожиріння.

“Найбільш надійний та доступний спосіб запобігти цим хворобам - підтримувати здоровий спосіб життя. Насправді, це дуже важко, особливо, якщо потрібні кардинальні зміни. Тому цей процес може бути тривалий та потребувати великої уваги і дисципліни”, - зазначила в.о міністра.

Уляна Супрун також дала кілька пора, які стануть у пригоді.

Плануйте

Зміна способу життя - тривалий процес. Тому важливо розподілити його на реальні етапи, які будуть послідовними. Ідея полягає в тому, що кожен етап є підготовкою до наступного, тому ви не повинні поспішати або пропускати етапи.

Ставте позитивні цілі

Найменш дієвими є підходи, які ґрунтуються на негативних стимулах. Тому науковці вказують, що довготривалі зміни найбільш ефективні, коли підтримуються позитивним настроєм. Будь-яка зміна способу життя має бути значущою та приємною, тож слід уникати формулювань “добре” чи “погано“.

Визначайте конкретні задачі

Досягти ціль легше, якщо є чітке формулювання, як-от “Займатись спортом 30 хвилин кожного дня“, а не просто “Займатись більше спортом“. Кількість задач також має бути адекватною, адже дуже легко перевантажити силу волі та демотивуватись.

Слідкуйте за настроєм

Лікування основних психологічних проблем та вивчення того, як краще керувати стресом та поганим настроєм, дуже важливі для успіху. Адже ми схильні переїдати, якщо нервуємо. Це може стати на заваді на шляху до здорового харчування та правильного режиму дня.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 651 | Додав: adminA | Теги: вберегтись небезпечних хвороб, покращити самопочуття, поради, Супрун | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]