phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:48
Пошук роботи в Інтернеті - три підводні камені

 

Інтернет настільки став невід’ємною частиною нашого життя, що навіть роботу ми стали шукати у мережі. Але тут на нас чекає небезпека. Часто злочинці використовують сайти вакансій для отримання[ особистих даних людей.

Перша схема. Будьте пильними, якщо на вашу поштову скриньку в інтернеті прийде відповідь на резюме подібного характеру:

Доброго дня! Ваша кандидатура повністю влаштовує нас для обіймання посади. Для подальшого проходження співбесіди зателефонуйте нашому спеціалісту за номером 070-598-46-53.

 Аби зрозуміти, що справу ви маєте з шахраями, достатньо ввести номер телефону в пошуковий інтернет сервіс. У мережі зазначено, що дзвінки на номери, які починаються з 070 або 090, є платними. Провайдер може встановити плату від мізерної, наприклад, 5 гривень за хвилину, і до нескінченності. Деякі довірливі люди телефонують шахраям, спілкуються з приводу вакансії, а коли отримують телефонний рахунок, просто хапаються за голову.

Друга схема вимагає від злодіїв більше нахабності та обізнаності на людській психології. Шахрай телефонує претенденту та видає себе за роботодавця. Проводить невеличу співбесіду, та каже, що людинна повністю підходить на посаду та вже з наступного тижня може приступати до виконання своїх обов’язків. Проте спершу вимагають надіслати гроші, наприклад, для оформлення перепустки або купівлі спецодягу. Зрозуміло, що обдурена жертва не побачить ані спецодягу, ані роботи, ані своїх грошей.

Третя схема – найновітніша. Людина знаходить оголошення шахраїв на сайті вакансій та надсилає свої дані. З нею зв’язується, говорять, що вона підходить, и просять надіслати копії першої сторінки паспорта та ідентифікаційного номеру. Здавалося б, що ніби все законно. Проте, копії документів шахраї використовують у власних аферах. Напиклад: злодії реєструють всіх своїх жертв в онлайн-казіно і отримують незаконний прибуток. Скан копії документів шахраї можуть використати також з іншою метою. Наприклад оформити кредит, але для цього їм потрібний спільник у банку.

Запам’ятайте: жоден роботодавець не буде просити гроші за прийом на роботу. Ніхто не буде вимагати копії документів до особистої зустрічі. Якщо ви стикнулись з подібним, знайте – ви маєте справу з шахраями. Будьте пильними.

Категорія: Поради щодо працевлаштування | Переглядів: 1484 | Додав: adminA | Теги: пошук роботи в Інтернеті, три підводні камені | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]