phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:38
Постійне почуття голоду


Почуття голоду прийнято вважати органічним відчуттям, що виникає в результаті порушення харчового центра мозку. Що з'явилося відчуття голоду проектується в районі шлунку, специфічні рухи якого призводять до появи в надчеревній ділянці характерних відчуттів. Почуття голоду призводить до того, що людина, поки не поїсть, не може нормально існувати.
Якщо ви маєте постійне бажання поїсти, проблема такого поводження не завжди полягає у відсутності сили волі. Причини, що призводять до появи постійного відчуття голоду, можуть виникати в результаті дії зовнішніх подразників.
Однією з таких проблем є хронічне недосипання. Регулярне скорочення годин сну призводить до того, що на вироблення гормону лептину виявляється серйозний вплив. Даний гормон, який виробляється в жировій тканині, відповідає за контроль апетиту. Недолік лептину приводить до того, що людина відчуває непереборну тягу до крохмалистої їжі і солодкого.
Ще однією причиною постійного відчуття голоду вважається брак вітамінів групи В. Безконтрольне вживання булочок і тістечок свідчить про те, що організму не вистачає цього вітаміну, що міститься в борошняній їжі. Щоб не набирати калорії, рекомендується приймати полівітаміни, у складі яких присутній даний елемент.
Генетичні порушення також можуть призводити до постійного відчуття голоду. Будь-які збої в роботі особливого гена, що посилає в мозок сигнали про насичення, призводять до вживання великої кількості їжі. В подальшому це призводить до того, що вага людини починає збільшуватися.
Ще однією причиною постійного відчуття голоду вважається дієта, бідна вуглеводами. Людина, бажаючи скинути вагу, починає зменшувати споживання їжі, у складі якого містяться вуглеводи. Настільки жорстке обмеження веде до зворотного ефекту.
Це пов'язано з тим, що в мозку є речовина сератонін, що приймає безпосередню участь в процесі контролю апетиту. При зменшенні вуглеводів скорочується і вироблення цієї речовини. Людина в такі моменти часу починає відчувати просто дикий апетит. Для вирішення цієї проблеми в раціон харчування рекомендується включати більше фруктів, овочів, злаків.
Психологічний стан в питанні постійного відчуття голоду має важливе значення. Як відомо, багато людей намагаються заїдати стресові ситуації. Проте слід пам'ятати і про те, що спокійне життя також може привести до підвищення апетиту. Особливо це небезпечно для жінок, які знаходяться в сприятливому періоді зачаття дитини. Перебудований гормональний фон призводить до процесу накопичення поживних речовин, необхідних майбутньому малюку.
Щоб впоратися з постійним відчуттям голоду, а також не набрати зайву вагу, рекомендується споживати більше клітковини. Також рекомендується пити більше води, яка дозволяє легко наситити шлунок. Особливу увагу варто приділити посуді. Тарілки повинні бути не великого розміру.
Крім цього, краще відмовитися від посуду, що має яскраві жовті та червоні кольори, які стимулюють апетит. Кращим варіантом стане посуд світлих або синьо-фіолетових відтінків. Смакувати їжу потрібно не поспішаючи, пережовуючи всю їжу ретельно. Обов'язково відмовтеся від звички їсти перед телевізором або комп'ютером.

Також читайте:

Екстремали мандрують до Прип’яті, а компанії замовляють утилізацію відходів на сайті pp-rial.lviv.ua

Отруйна вода і отруєна радіацією земля - за цим їдуть туристи-екстремали до Прип'яті, що став "жертвою" катастрофи на Чорнобильській АЕС. Подорож по мертвому населеному пункту обходиться в 110 доларів США. Головне правило в колишньому місті атомників: дивитися, але не чіпати. У деяких районах рівень радіації сягає 80 мікрорентген при нормі в 30. У зоні ураження туристам можна перебувати тільки вісім годин, а тому, стверджують фахівці, така доза радіації не є небезпечною для організму. Єдине, про що попереджають відвідувачів, на час екскурсії надіти щільний, закритий одяг і взуття на товстій підошві. У той же час багато українських компаній і людей, яких цікавить якісна утилізація відходів за помірну ціну, звертаються за допомогою у компанію Ріал, сайт якої можна знайти у світовій павутині Інтернет за адресою pp-rial.lviv.ua.

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 4234 | Додав: radymo | Теги: почуття голоду | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]