phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:34
Постимо перед Великоднем

Напередодні Великого посту багатьох цікавить питання про те, що їсти в піст перед великоднем, адже як ми знаємо, існує список заборонених продуктів.

Однак якщо врахувати всі аспекти і нюанси, то тримати піст не так вже складно. Так само існує категорія людей, яким дозволяється
не тримати піст або ж зовсім забороняється постити, так як це може викликати серйозне нездужання.

У групу людей, яким заборонено тримати піст входять люди з серйозними захворюваннями, наприклад діабетики, алергіки та інші. Тому якщо у Вас є певні захворювання, перед початком посту слід звернутися до свого лікаря і уточнити у нього, дозволяється Вам тримати піст чи ні. Так само від посту звільняються вагітні, літні люди з серйозними захворюваннями, діти до 14 років і матері які годують грудьми .

Існує категорія людей, яка в силу обставин не може дотримуватися Великого посту, до них відносяться військовослужбовці, мандрівники та інші.

А тепер давайте уточнимо, що їсти в піст перед великоднем забороняється:

Алкоголь і будь-які алкогольні напої.
Рибу.
Молочні продукти, і ті продукти, до складу яких входить молоко і молочні інгредієнти, у тому числі і сухі вершки і сухе молоко.
Рослинна олія.
Яйця і продукти, в приготуванні яких використовують яйця.
М'ясо, напівфабрикати на основі м'яса і всі продукти, до складу яких входить м'ясо, м'ясний жир та інше.

Великий піст перед великоднем є найсуворішим і довгим, його дотримуються рівно 48 днів, причому кожний тиждень у нього особливий. Перший, четвертий і сьомий тижні Великого посту дозволяється вживати лише суху їжу, не приправлену рослинним маслом, причому напої і їжа повинні бути не підігрітими. Однак дозволено їсти і варену їжу, а в деяких випадках узгоджених зі священиком, навіть заправлену рослинним маслом. У другий, третій, п'ятий і шостий тижні можна їсти варену їжу, заправлену невеликою кількістю олії у вигляді винятку. Так, у понеділки, вівторки і четверги дозволяється урізноманітнити свій раціон рибою. Їсти можна тільки строго по часу, без перекусів перед обідом або вечерею.

Ви запитаєте, що їсти в піст перед великоднем, якщо всі основні продукти є забороненими? Де взимку взяти фрукти і ягоди? Виявляється що б правильно тримати піст перед великоднем, подбати про продукти слід ще влітку і восени. Отже, слід запастися заздалегідь:

Маринованими огірками, кабачками і помідорами.
Маринованими лісовими ягодами.
Овочевими і фруктовими соками.
Замороженими грибами, овочами та зеленню.
Варенням з всіляких ягід.

А такі прянощі як сушені селера, петрушка, кріп є відмінною заправкою на протязі всього посту. Всі перераховані продукти є джерелами вітамінів, що у свою чергу допоможе легко перенести утримання від звичної для Вас їжі. До того ж всі ці продукти самі по собі мають насичений і різноманітний смак, так що ваш стіл не буде прісним.

Але на цьому список дозволених продуктів не закінчується, в період Великого посту в магазинах можна придбати пісний майонез, пісні котлети і пельмені. Так само не варто забувати про морепродукти, таких як кальмари, мідії, краби і креветки. Незамінними продуктами є каші, приготовані на воді, причому можна використовувати будь-яку крупу.

Таким чином, ми бачимо, що список продуктів, які можна їсти в піст перед великоднем величезний і, поєднуючи їх один з одним, можна повноцінно харчуватися на протязі всього посту.
Категорія: Святкові поради | Переглядів: 1862 | Додав: adminA | Теги: сухофрукты | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]