phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:53
Посуд з тефлону може стати причиною раку

 

Мало хто з сучасних жінок може зараз обійтися без посуду з тефлону. Легендарний матеріал, з якого виготовляють сковороди і каструлі, підкупив всіх господинь своїми антипригарними властивостями. Одначе, причиною раку може стати саме посуд з тефлону.

Останнім часом у бік корпорації DuPont, яка винайшла кілька десятків років тому тефлон, постійно пред’являються звинувачення в тому, що посуд з тефлоновим покриттям призводить до онкологічних захворювань. Проведені дослідження доводять, що тефлон насправді є канцерогенним матеріалом, так як в його склад входить перфлуорооктанова кислота, що несе найбільшу частку канцерогенності.

З точки зору юриспруденції ситуація досить складна. Кожна речовина, що використовується в харчовому виробництві, неодмінно має проходить тести на визначення їх канцерогенності. У разі, якщо один тест виявляється плюсовим, то застосування речовини у виробництві є незаконним.

Тим не менше, дані вимоги було прийнято до виконання лише в 1981 році, тефлон ж був винайдений за п’ять десятиліть до цього і, природно, ніяких тестів не проходив. Довівши шкідливість тефлону, фахівці, по ідеї, зобов’язані заборонити його використання в промисловості. А така міра, по суті, знищить всю корпорації DuPont.

У даний момент корпорація покірно оплачує всі відшкодування для постраждалих від впливу тефлону. За останніми даними корпорація витрачає приблизно сто мільйонів доларів на компенсації щорічно. Хоча колосальний прибуток від продажів посуду з тефлону у всіх країнах світу, звичайно, покриває ці витрати.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1190 | Додав: adminA | Теги: посуд, причиною раку, тефлону | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]