phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:42
Практична порада: як правильно фарбувати стелю

Як правильно фарбувати стелю, це питання виникає напевно у кожного перш ніж взятися за капітальний ремонт квартир. Фарбування стелі нітрохи не відрізняється від простої побілки.

Але як і в будь-який з робіт, є свої маленькі але дуже важливі хитрощі. Все, що нам для цього треба, це звільнити приміщення або застелити все плівкою. Проте, якщо у Вас сильно крива і некрасива стеля, то існує чимало можливостей це виправити, наприклад, рейкова підвісна стеля.

Отож, збираємо всі інструменти і матеріали, які нам знадобляться.

1. широка малярна кисть;

2. валик (великий і маленький);

3. фарба для стель;

4. ванночка для фарби;

5. липка стрічка для захисту, яка не офарблюється;

6. драбина.

Напевно вам цікаво, ну і як правильно фарбувати стелю з цими інструментами? Отож, давайте про все по черзі.

Спочатку обов'язково треба проґрунтувати стелю, ґрунтовкою розведеною водно-дисперсійної фарбою, тієї, яку Ви будите застосовувати для фарбування стелі. Ця операція допоможе Вам виявити всі незначні дефекти, практично непомітні на зашпакльованій поверхні, яка ще не пофарбована. Radymo.com нагадує, що в деяких випадках навіть може знадобитися вирівнювання стелі своїми руками.

На підготовлену поверхню фарбу наносять за допомогою валика і кисті. Фарбувати починаємо з країв стелі. Накладаємо першу смугу пензликом на стику з стіною.

Потім міняємо кисть на валик і фарбуємо смугу шириною в 50 см і принаймні в 1 м в довжину. Кожну наступну смугу фарбуємо так, щоб наступна смуга злегка перекривала іншу.

Витрата фарби визначають за її властивостям і, а також який ефект від неї. Тому при покупці фарби слід звертати увагу не на те, яка кількість фарби у відрі, а на витрату матеріалу на один квадратний метр поверхні.

Для правильного фарбування стелі дотримуйтесь одного напрямку покриття, яке буде наносити. Ніякої хаотичності, інакше будуть неприємні наслідки. Останній шар треба наносити тільки у напрямку до вікна, тобто до джерела світла.

Пам'ятайте, що 2 або 3 шари фарби краще перекриють всі просвіти, ніж один, але товстий шар. Наносьте фарбу за кілька разів, але обов'язково дочекайтеся повного висихання попереднього слою. Тепер ви знаєте весь процес як правильно фарбувати стелю.

Проте Radymo.com нагадує, що сьогодні дуже модні натяжні стелі, а тому варто знати, що їх можна скомбінувати.

Щоб не зіпсувати всю свою роботу, до закінчення фарбування в приміщенні не влаштовуйте протягів, а то вся робота зійде нанівець. Не варто також прискорювати висихання фарби включенням яких-небудь електроприладів. Дотримуєтеся наших порад і у вас неодмінно все вийде.

Категорія: Будівельні і ремонтні поради | Переглядів: 2964 | Додав: radymo | Теги: Як правильно фарбувати стелю | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]